Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Συρία: Εκτέθηκαν όσοι έσπερναν αυταπάτες περί ειρήνης επί προεδρίας Μπάιντεν


Τις εγκληματικές και διαχρονικές ευθύνες των ΗΠΑ–ΝΑΤΟ-ΕΕ για το αιματοκύλισμα του Συριακού λαού και τη διάψευση των κάλπικων προσδοκιών περί ειρήνης που καλλιεργούσαν όλες οι αστικές δυνάμεις για την προεδρία Μπάιντεν ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβαση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, σχετικά με τα «δέκα χρόνια από την έναρξη των συγκρούσεων στη Συρία». Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα εξής:

«Κι από αυτό το βήμα καταδικάζουμε τους νέους δολοφονικούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία και με διακυβέρνηση Μπάιντεν. Εκτέθηκαν όσοι με κλάδους ελιάς έσπερναν αυταπάτες περί ειρήνης επί προεδρίας Μπάιντεν. Η επίθεση αυτή επιβεβαιώνει τη σταθερή επιδίωξη των ΗΠΑ για συνέχιση των επεμβάσεων και των πολέμων στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή εν μέσω σφοδρών ανταγωνισμών με Ρωσία και Κίνα. Αυτό τεκμηριώνει κι η τεραστίων διαστάσεων επικίνδυνη ΝΑΤΟϊκή άσκηση “Defender Europe 21” που με εμπλοκή και της ελληνικής κυβέρνησης συνιστά «προσομοίωση πολέμου» του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία.

10 χρόνια από την έναρξη της ιμπεριαλιστικής τους επέμβασης, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, αξιοποιώντας τόσο την εισβολή της Τουρκίας όσο και τον αποκρουστικό ISIS, αιματοκύλισαν το Συριακό λαό που κατατρεγμένος βίωσε το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Απέναντι στις επικίνδυνες αυτές εξελίξεις να δυναμώσει η πάλη του ελληνικού λαού ενάντια στην εμπλοκή της χώρας σ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.»

10/03/2021 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 *φωτογραφία αρχείου

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael