Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Επιχειρηματίες της εστίασης ξεκινούν νομικό αγώνα για να σπάσουν το λουκέτο και να δουλέψουν!

 
Την ακύρωση της τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία παρατείνεται το “λουκέτο” στα καταστήματα εστίασης, ζητούν οι επιχειρηματίες του κλάδου δια του Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης («ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ») που προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Κυρίες και κύριοι προσφύγαμε στο ΣτΕ . Ο αγώνας μας ελπίζουμε να δικαιωθεί. Πρόκειται για την επιβίωση μας για την αξιοπρέπειά μας, για τη δυνατότητα να υπάρξουμε, ως άνθρωποι, ως γονείς, ως επιχειρηματίες ως εργαζόμενοι. Ξεκίνησε λοιπόν ο νομικός ο νόμιμος ο ουσιαστικός μας αγώνας, και, αυτή είναι η αρχή μόνο. Μείνετε ενωμένοι, μείνετε συντονισμένοι, πιστεύουμε ακράδαντα πως και αξίζει να παλέψουμε και υπάρχει δυνατότητα να δικαιωθούμε.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφύγαμε ως Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης («ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ») με αίτημα να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και μη νόμιμη, η πρόσφατη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, κατά το σκέλος εκείνο που αφορά το κλείσιμο των  καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, κ.λπ.).

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΚΚΕΔΙ ζητά από το ΣτΕ να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17698/ 9.3.2021 ΚΥΑ για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του covid-19 για το χρονικό διάστημα από 20 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου 2021, ως προς το σκέλος που αφορά τα περίπου 40.000 μέλη μας.

Παράλληλα, ζητεί το Σωματείο την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, κ.λπ., με αυστηρά πρωτόκολλα, για να μην χρειαστεί να ξανακλείσουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του «ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ» Γεώργιος Λαφαζάνος αναμένεται να καταθέσει στο ΣτΕ, για το ίδιο θέμα αίτηση αναστολής της προσβαλλόμενης ΚΥΑ, όπως θα καταθέσει και αίτημα προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» προσωρινά η επίμαχη απόφαση.

Αύριο θα μπορείτε να διαβάσετε όλο το δικόγραφο, που ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή από ομάδα Νομικών.


freepen.gr


 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael