Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το φρούτο που αν το τρως κάθε μέρα, καταπολεμά το άγχος

to-froyto-poy-an-to-tros-kathe-mera-katapolema-to-agchos

Δείτε και τα υπόλοιπα οφέλη.

Όλοι ξέρουμε πως «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα». Να, όμως, που ακόμη ένα φρούτο μπορεί να αποδειχθεί το ίδιο ωφέλιμο για την υγεία. Και δεν είναι άλλο από τη μπανάνα, την αγαπημένη μικρών και μεγάλων.

Η μπανάνα, λοιπόν, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμη και η καθημερινή κατανάλωσή της (χωρίς υπερβολές στην ποσότητα, με τους ειδικούς να συστήνουν μία έως τρεις) βοηθά τον οργανισμό. Δείτε παρακάτω πού βοηθά:

Ανακουφίζει από τις καούρες, μιας ενεργεί ως αντιόξινο.

Ενισχύει την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και χαρίζει πνευματική διαύγεια.
Καταπολεμά το άγχος. Η μπανάνα περιέχει τρυπτοφάνη, ένα πολύτιμο θρεπτικό συστατικό, που μέσα στον οργανισμό μετατρέπεται σε σεροτονίνη, η οποία με την σειρά της, έχει την ικανότητα να μας ηρεμεί, να μας χαλαρώνει και να μας φτιάχνει την διάθεση.

Ενισχύει την ενέργεια στον οργανισμό. Η έρευνα δείξει ότι δύο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για μια επίπονη 90λεπτη προπόνηση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι αθλητές τρώνε μπανάνα πριν από κάθε αγώνα ή προπόνηση.

Συνιστάται σε όσους έχουν αναιμία, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σιδήρου, ενώ μπορεί να τονώσει την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης στο αίμα.

Μειώνει τον κίνδυνο της αρτηριακής πίεσης. Σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, επειδή έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, βοηθά στη μείωση του κινδύνου.

 

newsbeast.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael