Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το κινηματογραφικό σκηνικό στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου

to-kinimatografiko-skiniko-sti-limnothalassa-tou-mesolongiou

Ατμοσφαιρικές εικόνες που αποπνέουν απόλυτη γαλήνη

Αν ένα τοπίο χαρακτηρίζεται για τη γαλήνη και την ηρεμία που το ξεχωρίζει, δύο συναισθήματα που πολύ εύκολα μεταφέρονται από την πρώτη κιόλας στιγμή και στον επισκέπτη της περιοχής, αυτό σίγουρα είναι εκείνο της ατμοσφαιρικής λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.

Η μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα της Ελλάδας σχηματίζεται ανάμεσα στις εκβολές του Αχελώου και του Ευήνου και χαρίζει ένα τοπίο απίστευτο φυσικού κάλους στο Μεσολόγγι. Γαλήνια νερά όπου καθρεφτίζονται ερωδιοί και αγριόπαπιες και πάνω στα οποία επιπλέουν οι παραδοσιακές γαΐτες -βάρκες φτιαγμένες για ρηχά νερά- διασχίζοντας τα διβάρια -τα φυσικά ιχθυοτροφεία της- προκειμένου να ψαρέψουν την περίφημη τσιπούρα Μεσολογγίου. Το μαγικό σκηνικό συμπληρώνεται από τις πελάδες, τα ξύλινα σπίτια των ψαράδων που επιπλέουν στο νερό.

to-kinimatografiko-skiniko-sti-limnothalassa-tou-mesolongiou

Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου απλώνεται σε μια έκταση 22.000 στρεμμάτων, ενώ η στάθμη του νερού της κυμαίνεται από μισό μέχρι ένα μέτρο, με ελάχιστα σημεία της να αγγίζουν τα 5-6 μέτρα. Έχει χαρακτηριστεί ως Περιβαλλοντικό Πάρκο, καθώς διαθέτει αμέτρητους υδρόβιους και φτερωτούς «κατοίκους», ενώ προστατεύεται και από την Συνθήκη Ramsar.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα νερά της είναι και ιαματικά, για αυτό και κάθε καλοκαίρι κατακλύζεται από κόσμο που απλώνει στο σώμα του τον ευεργετικό άργιλο που βρίσκεται στη λίμνη. Η λίμνη διασχίζεται από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί στο νησάκι Τουρλίδα, όπου κανείς μπορεί να κολυμπήσει, να απολαύσει τον καφέ του ή απλώς να αφεθεί στη μαγεία του τοπίου που απλώνεται μπροστά του. Αδιαμφισβήτητα οι πιο μαγικές στιγμές για να την επισκεφτεί κανείς η ώρα του ηλιοβασιλέματος και του δειλινού.


newsbeast.gr

 


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelTop Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael