Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το ΚΚΕ σχετικά με το «ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό» της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το αίτημα για προώθηση με διαδικασία κατεπείγοντος του «ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού» της ΕΕ εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο και με τις ψήφους των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ (σε αντίθεση μάλιστα με την πολιτική του ομάδα που καταψήφισε) και ΚΙΝΑΛ.

Το «Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό», το οποίο προωθείται μετά από πρόταση του κ.Μητσοτάκη αποτελεί ένα επικίνδυνο εργαλείο που δεν αποσκοπεί στην προστασία της υγείας του ελληνικού λαού και των άλλων λαών αλλά στην στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων προκειμένου να ανακάμψουν από την κρίση εν μέσω πανδημίας.

Η εγκληματική πολιτική της μη τήρησης των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για την θωράκιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας, είναι αυτή που μέχρι σήμερα έχει οδηγήσει σε εκατόμβες νεκρών, σε τεράστιο αριθμό κρουσμάτων. Αυτή διαιωνίζεται με το «πιστοποιητικό» με στόχο την πλήρη απαλλαγή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων από κάθε υποχρέωση λήψης τέτοιων μέτρων που θεωρούνται «κόστος». Ταυτόχρονα επιδιώκεται κι η απαλλαγή των κρατών από ανάλογα μέτρα προστασίας στα σύνορα όπως τα μαζικά τεστ, καραντίνα κλπ προκειμένου να κατευθυνθούν οι πόροι για αυτά πάλι στη στήριξη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Η πίεση αυτή για χαλάρωση των σημερινών μέτρων στα σύνορα στο όνομα της υιοθέτησης του πιστοποιητικού έρχεται ως απαίτηση των ομίλων στους κλάδους των μεταφορών, του εμπορίου, του τουρισμού ενώ είναι ενδεικτικό ότι οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ανακοίνωση του Οργανισμού Ευρωπαίων Ανοσολόγων σημειώνουν ότι δεν έχει απαντηθεί επιστημονικά αν το σύνολο των εμβολίων εμποδίζει αποτελεσματικά τη μετάδοση του ιού και την προστασία απέναντι στις ασυμπτωματικές μολύνσεις. Επιπρόσθετα για ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού δεν υπάρχουν ακόμα δεδομένα (παιδιά, έγκυες κλπ).

Η εφαρμογή του «πιστοποιητικού» στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας σηματοδοτεί τη συγκρότηση ενός ισχυρού μηχανισμού ψηφιακού φακελώματος με μαζική καταγραφή, επεξεργασία κι αξιοποίηση ιατρικών κι άλλων δεδομένων από ΕΕ, αστικά κράτη, μεγαλοεργοδοσία και ομίλους. Αυτός ο μηχανισμός θα είναι σε διασύνδεση με ήδη υπάρχοντες κρατικούς κι ευρωενωσιακούς οργανισμούς και μηχανισμούς φακελώματος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ΕΕ με δική της ψηφιακή πύλη σπεύδει να στηρίξει τα κράτη μέλη στην ανάπτυξη λογισμικού για τον μηχανισμό του πιστοποιητικού, ο οποίος έρχεται για να παραμείνει και μετά την πανδημία. Ενδεικτικό είναι ότι ήδη από το σχέδιο Κανονισμού της Κομισιόν προβλέπεται η δυνατότητα

επέκτασης του πιστοποιητικού από το κάθε κράτος μέλη και με πρόσθετα δεδομένα, όπως άλλα εμβόλια ταξιδιωτών.

Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν κάποιες ανησυχίες για το μέλλον, αντίθετα τεκμηριώνονται από καταγγελίες που ήδη υπάρχουν για συμφωνίες εμπορικής εκμετάλλευσης εκατομμυρίων ιατρικών δεδομένων, ταυτοποίησης προσώπων από επιχειρηματικούς ομίλους παροχής υπηρεσιών υγείας κι ασφαλιστικές εταιρίες. Με μοχλό το πιστοποιητικό θα ενταθεί ο εκβιασμός από τη μεγαλοεργοδοσία για απολύσεις όσων εργαζομένων για διάφορους λόγους δεν το διαθέτουν ή ευπαθών ομάδων, θα ενισχυθεί κι η κρατική καταστολή.

Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό κι η εφαρμογή του παρά τις απατηλές, αποπροσανατολιστικές διακηρύξεις της Κομισιόν για «ενιαία αντιμετώπιση», «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» κι «ελεύθερη κυκλοφορία», εντάσσεται στο πλαίσιο των οξυνόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, των αντιθέσεων και στο εσωτερικό της σχετικά με τις διακρίσεις ταξιδιωτών κι εργαζομένων που έχουν εμβολιαστεί με τα εγκεκριμένα απ΄την ΕΕ εμβόλια, σε σχέση με το ρωσικό και το κινέζικο. Συνδέεται επίσης με την επιδίωξη της ΕΕ να κερδίσει έδαφος από τους ανταγωνιστές της ΗΠΑ και Κίνα στην κούρσα για τον έλεγχο της ψηφιακής αγοράς. Αυτούς τους ανταγωνισμούς θα πληρώσουν και πάλι οι λαοί.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με βάση τα παραπάνω καταψήφισε το αίτημα για κατεπείγουσα εφαρμογή του Κανονισμού για το «Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό» υπογραμμίζοντας :

- την ανάγκη να ενισχυθεί η εργατική λαϊκή πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης ΕΕ, κεφαλαίου και των κομμάτων που το υπηρετούν, τα μέτρα και τους μηχανισμούς καταστολής και περιστολής των δικαιωμάτων κι ελευθεριών του λαού μας.

- τη σημασία να δυναμώσει η διεκδίκηση των αιτημάτων των υγειονομικών και άλλων φορέων του εργατικού – λαϊκού κινήματος :

Για :

· Προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία.

· Θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επιτάχυνση μαζικών εμβολιασμών με κάθε διαθέσιμο ασφαλές κι αποτελεσματικό εμβόλιο.

· Διατήρηση και αναβάθμιση των μέτρων διαγνωστικής δοκιμασίας στα σύνορα της χώρας.

 


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael