Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ένας χρόνος πανδημίας στην Ελλάδα: Διαδικτυακή εκδήλωση, την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Γρεβενών

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 στις 20:00μμ από την Σελίδα της Λεσχης Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού ΓΡΕΒΕΝΩΝ https://www.facebook.com/lesxigrevenon

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την 26 Φεβρουαρίου του 2020 όταν και ανακοινώθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα. Ένας χρόνος που η χώρα μας και ο πλανήτης συγκλονίζεται από μια πρωτόγνωρη υγειονομική (ταυτόχρονα οικονομική, κοινωνική, πολιτική και ιδεολογική) κρίση λόγω του ιού. Δεν είναι η πρώτη επιδημία των τελευταίων χρόνων. Είχαν προηγηθεί οι επιδημίες, SARS (2000-2003) και MERS 2012. Σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία. Όσο βιάζεται αισχρά η σχέση ανθρώπου – φύσης λόγω του σύγχρονου αδηφάγου τρόπου καπιταλιστικής «ανάπτυξης», όσο καταστρέφεται το οικοσύστημα, θα έρχονται πανδημίες. Η συγκεκριμένη, όμως, πανδημία έριξε κυριολεκτικά στο σκουπιδοτενεκέ διάφορα περισπούδαστα συστημικά προπαγανδιστικά αφηγήματα.

· Οδήγησε στην λειτουργική κατάρρευση συστήματα περίθαλψης ακόμη και των πιο αναπτυγμένων χωρών, ξεγυμνώνοντας τον αναντίστοιχο, σε συνθήκες πανδημίας, ιδιωτικοοικονομικό τους χαρακτήρα, όπως και στη χώρα μας.

· Αποκάλυψε τον φαιδρό τρόπο της διαπλοκής των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών με κράτη και υπερ-κράτη σε βάρος των λαών.

· Ξεγύμνωσε την υποκρισία όλων των κυβερνήσεων (παλαιών και νέων) – σε όλο τον κόσμο και την χώρα μας, που ενώ δεν κάνουν απολύτως τίποτα ουσιαστικό για την πρόληψη της μετάδοσης, παρουσιάζουν σαν «πρόληψη» - εκμεταλλευόμενοι την συγκυρία- της επιδημίας τα πιο άγρια κατασταλτικά μέτρα με στόχο, ενάντια στις λαικές και νεολαιίστικες αντιστάσεις που ξεπηδούν, το τσάκισμα εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και μια νέα βίαιη ανακατανομή εισοδήματος από τους φτωχούς στους πλούσιους

Αυτά και άλλα πολλά θα συζητήσουμε στην διαδικτυακή εκδήλωση της Λέσχης την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 20:00μμ, στην Σελίδα της Λέσχης στο facebook με τους εργαζόμενους της «πρώτης γραμμής» :

1. Δέσποινα Τζιρά Παιδίατρο, Πρόεδρο Εργαζομένων Νοσοκομείου Γρεβενών

2. Τσιπτσή Κων/νο Καρδιολόγο, Μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων Ν. Γρεβενών

3. Τριαντάφυλλο Τριανταφυλίδη Ψυχίατρο, Εκπρόσωπο Νοσοκομειακών Γιατρών Δ. Μακεδονίας (ΚΟΖΑΝΗ) στην ΟΕΝΓE

4. Γιάννης Πλίτσικα Νοσοκομειακό, Πρόεδρο Εργαζομένων Νοσοκομείου Φλώρινας

5. Μιχάλη Ρίζο Παθολόγο - Εντατικολόγο, Πρόεδρο Σωματείου εργαζομένων ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου (ΑΘΗΝΑ)

 


 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael