Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Γη-Άρης μέσα σε τρεις μήνες, με τη χρήση νέας τεχνολογίας!

 

Σε τρεις μήνες υπόσχεται να μεταφέρει αστροναύτες από τη Γη στον Άρη μια πρωτοποριακή πυραυλική τεχνολογία με θερμοπυρηνική προώθηση, που αναπτύσσει αμερικανική εταιρία.

Με δεδομένο τον στόχο της NASA να στείλει έως το 2035 ανθρώπους στον Άρη, δηλαδή 225 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, αλλά και το αφιλόξενο του Κόκκινου Πλανήτη, είναι σημαντικό να ελαττωθεί κατά το δυνατόν η διάρκεια του διαπλανητικού αυτού ταξιδιού.

Η εταιρία USNC-Tech, με έδρα το Σιάτλ, προτείνει τη χρήση κινητήρα με πυρηνική θερμική προώθηση που θα έχει διπλάσια αποτελεσματικότητα απο τους χημικούς κινητήρες που χρησιμοποιούνται σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να ταξιδεύουν όχι μόνο ταχύτερα και μακρύτερα, αλλά και θα καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο.

«Η πυρηνική τεχνολογία θα επεκτείνει τις δυνατότητες της ανθρωπότητας στο βαθύ διάστημα,» δήλωσε στο CNN ο διευθυντής μηχανολόγος της USNC-Tech Μάικλ Ιντς.

Σήμερα η NASA είναι σε θέση να στείλει μη επανδρωμένο πύραυλο στον Άρη που φθάνει μετά επτά μήνες. Εάν έστελνε επανδρωμένο διαστημόπλοιο με την υπάρχουσα τεχνολογία θα απαιτούνταν εννέα μήνες. Για ταξίδι μετ’ επιστροφής θα απαιτούνταν τρία έτη, όπως δηλώνει ο Τζεφ Σέιχι, αρχιμηχανικός στον τομέα διαστημικής τεχνολογίας της NASA.

Η θερμοπυρηνική προώθηση χρησιμοποιεί πυρηνικό αντιδραστήρα ο οποίος παράγει θερμική ενέργεια από καύσιμο ουρανίου. Με αυτή την τεχνολογία διπλασιάζεται η απόσταση που μπορεί να καλύψει ένας πύραυλος, σύμφωνα με τον κ. Σέιχι, κάτι που συνεπάγεται πως αστροναύτες θα μπορούν να πάνε στον Άρη και να επιστρέψουν σε λιγότερο από δύο έτη.

 

Πηγή: CNN

kathimerini.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael