Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ασφαλές και καθαρό πόσιμο νερό για όλους


Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι έχουν ήδη εύκολη πρόσβαση σε ποιοτικό πόσιμο νερό. Παρ' όλα αυτά, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενημερώνει τη νομοθεσία της, για να κάνει το νερό της βρύσης ακόμα πιο ασφαλές. Τα πρότυπα ποιότητας θα αναθεωρηθούν, θέτοντας αυστηρότερα όρια για τους ρύπους και λαμβάνοντας υπόψη ρύπους όπως τα μικροπλαστικά. 

Οι νέοι κανόνες καλούν, επίσης, τα κράτη μέλη να βελτιώσουν περαιτέρω την πρόσβαση στο πόσιμο νερό, εγκαθιστώντας μηχανήματα παροχής νερού σε δημόσιους χώρους. «Εμείς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλαμε να προχωρήσουμε ακόμα παραπέρα: το νερό θα έπρεπε να προσφέρεται δωρεάν ή σε χαμηλή τιμή και στα εστιατόρια. Επειδή η περιβαλλοντική πτυχή του είναι πολύ σημαντική. Γνωρίζουμε ότι η απλή μεταφορά ενός μπουκαλιού νερό καταναλώνει πολύ περισσότερη ενέργεια, οπότε είναι πιο επιζήμια για το περιβάλλον». 

Η αναθεωρημένη οδηγία για το πόσιμο νερό αποτελεί, επίσης, ευκαιρία για την ΕΕ να σημειώσει πρόοδο στην επίτευξη των κλιματικών της στόχων. Το πόσιμο νερό βρύσης είναι καλό για το περιβάλλον και καλό για το πορτοφόλι σας. «Κάνει μεγάλη διαφορά στα χρήματά σας: για την τιμή ενός μπουκαλιού μεταλλικού νερού θα λαμβάνατε σχεδόν 700 λίτρα νερού βρύσης». 

Οι νέοι κανόνες αποσκοπούν στη μείωση της κατανάλωσης του εμφιαλωμένου νερού, κάτι που θα βοηθήσει στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων και θα εξοικονομεί στα νοικοκυριά της ΕΕ περισσότερα από 600 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αισθάνονται σιγουριά ότι το νερό τους είναι ασφαλές για κατανάλωση. 

Οι καταναλωτές θα μπορούν να λαμβάνουν ενημερωμένες πληροφορίες για την ποιότητα του πόσιμου νερού τους στον λογαριασμό τους ή σε μια εφαρμογή smartphone.

 

 

multimedia.europarl.europa.eu

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael