Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η παγωμένη πόλη στην Κίνα με τις ρωσικές καταβολές

i-pagomeni-poli-stin-kina-me-tis-rosikes-katavoles

Ένα εντυπωσιακό υπαίθριο γλυπτό από πάγο

Γνωστή και ως «πόλη του πάγου» η Χάρμπιν είναι η βορειότερη πόλη στη ηπειρωτική Κίνα, η όγδοη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας, με συνολικό πληθυσμό άνω των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων και ένα από τα πιο σημαντικά οικονομικά και πολιτιστικά κέντρα του βορρά.

Στην αρχή, η Χάρμπιν αποτελούσε στρατόπεδο για Ρώσους μηχανικούς που ερευνούσαν την περιοχή, με έναν μεγάλο πληθυσμό Ρώσων μεταναστών να εδραιώνονται στην περιοχή και ως αποτέλεσμα να επηρεάζουν και τον τοπικό πολιτισμό. Σήμερα, η πόλη διατηρεί ένα μείγμα της μοναδικής γοητείας της βόρειας Κίνας με διάσπαρτα ρωσικά στοιχεία, ιδιαίτερα όσον αφορά την αρχιτεκτονική και τη γαστρονομία της πόλης.

Ωστόσο, αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή δεν είναι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της. Λόγω της θέσης της στο βορειότερο άκρο της Κίνας, η Χάρμπιν έχει τους πιο κρύους χειμώνες οποιασδήποτε άλλης μεγάλης πόλης στη χώρα, μια ιδιαιτερότητα που της έχει δώσει το παρατσούκλι «πόλη του πάγου», με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται μεταξύ -22 και -24 βαθμών Κελσίου αυτήν την περίοδο.

i-pagomeni-poli-stin-kina-me-tis-rosikes-katavoles

Λαμβάνοντας κρύους χειμερινούς ανέμους από την κοντινή Σιβηρία μετατρέπεται σε μια χιονισμένη ονειροχώρα κατά τη διάρκεια των πιο κρύων μηνών του χρόνου. Αυτό της το κλίμα είναι και ο λόγος πίσω από την πιο εμβληματική μορφή πολιτιστικής έκφρασης της πόλης που δεν είναι άλλη από το μεγαλύτερο φεστιβάλ γλυπτικής σε χιόνι και πάγο, που δίνει το παρών από το 1999.

Πρωταγωνιστής του φεστιβάλ η έκθεση γλυπτών πάγου, με κάποια από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά γλυπτά σε πάγο που έχουν δημιουργηθεί ποτέ. Απίστευτες κατασκευές που φωτίζονται με διάφορα χρώματα και δίνουν την εντύπωση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε μια χειμωνιάτικη Χώρα των Θαυμάτων.


newsbeast.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael