Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Πτολεμαΐδα για παράβαση νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα


Κατασχέθηκαν συνολικά 4.407 αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων και 24 κιλά και 450 γραμμάρια λαθραίου καπνού

Συνελήφθησαν χθες (05-01-2020) τις απογευματινές ώρες στην Πτολεμαΐδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 29χρονος και μία 37χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στους ανωτέρω, κατά την οποία βρέθηκαν στην κατοχή της 37χρονης -100- πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολογίας, καθώς και -160- συσκευασίες με ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους -8- κιλών, ενώ στην κατοχή του 29χρονου, βρέθηκαν -140- πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολογίας.

Ακολούθως, ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των προαναφερόμενων στην Πτολεμαΐδα, όπου βρέθηκαν συνολικά -4.167- πακέτα τσιγάρων και -329- συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους -16- κιλών και -450- γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Συνολικά βρέθηκαν στην κατοχή των ανωτέρω:

· 4.407 πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολογίας και

· 489 συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους -24- κιλών και -450- γραμαμρίων.

Ανωτέρω ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και πακέτων αφορολόγητων τσιγάρων, κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πτολεμαΐδας.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των ανωτέρω θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης. 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael