Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Διαβάζουμε δυνατά με το παιδί μας – Ποια είναι τα οφέλη;

Τα οφέλη του διαβάσματος στην ανάπτυξη του παιδιού.

Το διάβασμα με το μικρό μας είναι μία πολύ όμορφη και ωφέλιμη δραστηριότητα για να περάσουμε εποικοδομητικό χρόνο μαζί.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, τα παιδιά των οποίων οι γονείς τους διαβάζουν κάθε μέρα, αναπτύσσονται πιο γρήγορα σε σχέση με τα παιδιά που οι γονείς τους δεν τους διαβάζουν καθόλου ή ελάχιστα. Επιπλέον, τα παιδιά που εντάσσουν το διάβασμα από νωρίς στη ζωή τους, έχει αποδειχθεί ότι τα πάνε πολύ καλά στην ανάγνωση και ότι έχουν ιδιαίτερα αναπτυγμένες μαθηματικές ικανότητες. Η συγκεκριμένη έρευνα διήρκησε έξι χρόνια και συμμετείχαν 4.000 παιδιά, ηλικίας 4 με 5 ετών.

Άλλες μελέτες υποστηρίζουν ότι το διάβασμα στα μωρά είναι πολύ σημαντικό για την εκμάθηση της μητρικής γλώσσα και για την ανάπτυξη των λεκτικών δεξιοτήτων. Η περίοδος από τη γέννηση μέχρι και την ηλικία των 3 ετών θεωρείται καθοριστική για την ανάπτυξη του λόγου. Επιπλέον, το διάβασμα στα νήπιο έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κάνει πιο εύκολη τη προσαρμογή στο σχολείο.

Η ύπαρξη βιβλίων στο σπίτι είναι πολύ σημαντική. Τα βιβλία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εκπαίδευση του παιδιού αλλά και γενικά στην αντίληψη που έχει για τη γνώση. Ασφαλώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι γονείς αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά και εάν θέλετε το παιδί σας να αγαπήσει το διάβασμα, θα πρέπει πρώτα εσείς να του δώσετε το καλό παράδειγμα και να το παρακινήσετε.

Εκμεταλλευτείτε λοιπόν την παραμονή στο σπίτι τις φετινές γιορτές και διαβάστε δυνατά στα παιδιά σας. Όπως διαβάσατε, τα οφέλη είναι πολλά.


mothersblog.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael