Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΤΙΜΕ: 2020... η «χειρότερη χρονιά στην ιστορία»

 

Στο τελευταίο εξώφυλλο της χρονιάς οι υπεύθυνοι του ΤΙΜΕ περιγράφουν με μία εικόνα τα συναισθήματα των πολιτών σε ολόκληρο τον πλανήτη για τη χρονιά που φεύγει.

Οι υπεύθυνοι έκδοσης του αμερικανικού περιοδικού TIME φαίνεται ότι «έπιασαν» το συναίσθημα ολόκληρου του πλανήτη για το 2020. Συγκεκριμένα το περιοδικό κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος της χρονιάς έχοντας στο εξώφυλλό του ένα τεράστιο «Χ» πάνω από τον αριθμό 2020.

Η επιλογή του συγκεκριμένου εξώφυλλου έγινε με φόντο την πανδημία του κορoνοϊού που ξεκίνησε στις αρχές της χρονιάς από την Κίνα και μέχρι και σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1,5 εκατ. συνανθρώπους μας.

Το κείμενο για το εξώφυλλο του Time κλήθηκε να γράψει η Στέφανι Ζάκαρεκ, κριτικός κινηματογράφου, νεοϋορκέζα —η Νέα Υόρκη χτυπήθηκε αλλύπητα από τον κορονοϊό, έπαψε να είναι η πόλη που ποτέ δεν κοιμάται εξαιτίας του: «Υπήρξαν χειρότερες χρονιές στην αμερικανική Ιστορία, και σίγουρα χειρότερες χρονιές στην παγκόσμια Ιστορία, αλλά οι περισσότεροι από εμάς που ζούμε σήμερα, δεν είδαμε ποτέ κάτι σαν αυτήν. Θα πρέπει να είσαι πάνω από 100 για να θυμάσαι την καταστροφή από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την πανδημία της γρίπης του 1918· να είσαι στα 90 σου για να έχεις μια ιδέα από την ανέχεια της Μεγάλης Υφεσης· και στα 80 σου για να έχεις οποιαδήποτε μνήμη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη φρίκη του. Οι υπόλοιποι από εμάς δεν είχαμε προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο: για την επανάληψη φυσικών καταστροφών που επιβεβαιώνουν πόσο έχουμε προδώσει τη Φύση· για μια εκλογική διαδικασία που έγινε στη βάση της φαντασίας· για έναν ιό που που προέκυψε, πιθανότατα, από μια νυχτερίδα για να ανατρέψει τις ζωές κυριολεκτικά όλων στον πλανήτη και να τελειώσει τις ζωής 1,5 εκατ. ανθρώπων σε όλον τον κόσμο».


ieidiseis.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael