Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

1ο Δημ. Σχ. Σιάτιστας: Διάκριση με το 1ο βραβείο για την ταινία «1940: Μια βαλίτσα γεμάτη ιστορία»

Ο ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΄40 

Ένα πολύπαθο 2020, από πολλές απόψεις, αναχωρεί, αφήνοντάς μας όμως και μια ευχάριστη είδηση…
 
Ξετρυπώσαμε τα αποτελέσματα του 2ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ». Ένας διαγωνισμός που προωθεί στα σχολεία τη χρήση του πλούσιου αρχείου της ΕΡΤ.
Η ταινία μας με τίτλο «1940: Μια βαλίτσα γεμάτη ιστορία» διακρίνεται με το 1ο βραβείο (εξ ημισείας) στην κατηγορία ταινιών μέγιστης διάρκειας 30 λεπτών.
 
Μοιραζόμαστε τη χαρά της διάκρισης με τους μαθητές και τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Βέργας του νομού Μεσσηνίας, μιας και το 1ο βραβείο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, απονέμεται και στα δύο σχολεία.
 
Θυμίζουμε ότι η ταινία μας διακρίθηκε και με ένα ακόμη βραβείο, της «Εύφημης μνείας», στον 11ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό «Cinema… διάβασες;».
Πρόκειται για ένα ακόμη σχολικό πρόγραμμα «χειροποίητο» με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά. Κι είναι αυτός ο λόγος που μας κάνει χαρούμενους και για τη συγκεκριμένη διάκριση.
 
Με όση χαρά δημιούργησαν την ταινία, με τόση χαρά θα δέχτηκαν το αποτέλεσμα τα παιδιά. Τι καλύτερος τρόπος να διδαχθούν ότι η χαρά επιστρέφει τις περισσότερες φορές σε αυτόν που τη δίνει. Το ίδιο και η αγάπη και η καλοσύνη. Λειτουργούν σαν τον καθρέφτη. Αυτό που δίνεις, αυτό παίρνεις.
Για άλλη μια φορά, στέλνουμε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας σε ανθρώπους του τόπου μας που στήριξαν την προσπάθεια αυτή. Αναγράφονται όλοι αναλυτικά στους τίτλους τέλους της ταινίας.
Μια ταινία και μια διάκριση για το σχολείο μας και τη Σιάτιστα από τους μαθητές και τις μαθήτριες της περσινής Δ΄ τάξης του σχολείου μας. 
Είναι εκείνα τα παιδιά με τη βαλίτσα του ΄40. Πόσο περήφανος. Ο Θεός να τα έχει καλά!
 
Το απόσπασμα της ταινίας διάρκειας 30 λεπτών, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού
 
Η ταινία του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Βέργας που μοιραζόμαστε το 1ο βραβείο


 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael