Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Πνίγεται» η Κρήτη από την κακοκαιρία - Δρόμοι «ποτάμια» και μεγάλες ζημιές (φωτο-βίντεο)


«Χτυπήθηκε» σφοδρά από την κακοκαιρία, για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η Κρήτη, με τον δήμο Χερσονήσου να αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Στη Χερσόνησο σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές του δήμου Χερσονήσου αλλά κυρίως στην Ανάληψη, τη Σταλίδα, τις Γούρνες, τις Γούβες και τον Μοχό.

Στις Γούβες, μάλιστα, ξεχείλισε το ποτάμι με αποτέλεσμα μια τεράστια έκταση να καλυφθεί από τα νερά που έφταναν σε μεγάλο ύψος, σύμφωνα με το δημοσίευμα του cretalive.gr.

 

Σχεδόν όλοι οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε «ποτάμια», ενώ οι ζημιές που έχουν προκληθεί για μία ακόμη φορά, στο οδικό δίκτυο, στα οχήματα και τα κτήρια είναι ιδιαίτερα εκτεταμένες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ο παραλιακός δρόμος έχει γίνει ένα με τη θάλασσα.

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν μέχρι τη θάλασσα μεγάλο αριθμό οχημάτων ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις των Αρχών για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που έχουν προκληθεί.

Όπως όλα δείχνουν δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές.

«Βρεθήκαμε για μία ακόμη φορά στο έλεος της κακοκαιρίας» δήλωσε στο ίδιο μέσο o δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, ο οποίος τόνισε ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν για μία ακόμη φορά ιδιαίτερα έντονα.

Εξάλλου, με απόφασή του κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία.

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, 16 άνδρες με οκτώ οχήματα επιχειρούν σε διάφορα σημεία των πληγεισών περιοχών.

Βελτίωση του καιρού από την Πέμπτη

Τα ύψη βροχόπτωσης στην Κρήτη έφτασαν ήδη τα 100 χιλιοστά, έχοντας δημιουργήσει προβλήματα και πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν με ανάλογη ένταση κατά τη διάρκεια της Τρίτης και με μειούμενη ένταση κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, ενώ βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη.

Προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Προειδοποίηση για την επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η ΓΓΠΠ καλεί τους πολίτες σε ολόκληρη την Κρήτη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.


 cnn.gr

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael