Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τα 90 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα κρύβουν κάτι σημαντικό για τον ύπνο σου

90simantikaleptagiatonipno

Κάτι που θα θέλατε να ξέρετε…
Η ρουτίνα του ύπνου αλλά και ο ίδιος ο ύπνος αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό στάδιο για να είμαστε γεμάτη ενέργεια και υγεία μέσα στην μέρα. Υπάρχουν λοιπόν κάποιες λεπτομέρειες που είναι σημαντικές γι’ αυτή τη διαδικασία. Όπως για παράδειγμα, τα 90 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα τα οποία κρύβουν κάτι σημαντικό για τον ύπνο σου.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτά τα 90 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα θα πρέπει να έχεις κοιμηθεί ήδη καθώς είναι πολύτιμα για τον οργανισμό σου. Και αυτό έχει να κάνει άμεσα σχέση με τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας αντιδρά στις αλλαγές του φωτός κατά τη διάρκεια της νύχτας. Και η επιστήμη έχει αποφανθεί γι’ αυτό.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από τη Dr. Nerina Ramlakhan, ειδική στον ύπνο και συγγραφέας του βιβλίου Tired But Wired: The Essential Sleep Toolkit αναφέρεται το εξής: Όλα τα κύτταρα του σώματος συνδέονται με τις κινήσεις της γης και του φεγγαριού. Υπάρχει συγχρονισμός.

Υπάρχει μια περιοχή στον εγκέφαλο η οποία ονομάζεται κιρκαδιανή. Αυτή η περιοχή βοηθά στο συγχρονισμό της κίνησης και της λειτουργίας όλων των κυττάρων του σώματος με τα επίπεδα φωτός και σκοτεινού περιβάλλοντος. Και όσον αφορά αυτά τα 90 λεπτά, η Dr Nerina περιγράφει την ιδανική ποσότητα ύπνου που πρέπει να έχουμε πριν από τα μεσάνυχτα για να νιώσουμε αναζωογονημένοι και ξεκούραστοι. Και αυτά είναι τα 90 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα καθώς είναι από τις πιο ισχυρές φάσεις ύπνου.


patrisnews.com

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael