Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Όλυμπος: Από άγνοια κινδύνου σημειώνονται θάνατοι και τραυματισμοί


Σοβαροί τραυματισμοί, αποπροσανατολισμοί, αλλά δυστυχώς και αρκετοί θάνατοι ανθρώπων που επιχειρούν να κατακτήσουν την κορυφή του Ολύμπου, το «Πάνθεον» (σημερινός Μύτικας), σημειώνονται με μεγάλη συχνότητα τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τρεις τελευταίες περιπτώσεις που κλήθηκε ν' αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική, σε διάστημα λίγων ωρών, πριν από περίπου μια εβδομάδα.

Μιλώντας για το φαινόμενο αυτό στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο συντονιστής πυροσβεστικών επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας, Σπύρος Βαρσάμης, εξήγησε πως αυτό οφείλεται κυρίως στην άγνοια κινδύνου αλλά και στην υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων των ορειβατών.

«Διαπιστώνεται ότι οι άνθρωποι δεν έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει ανάβαση και μάλιστα σε τέτοια βουνά όπως ο Όλυμπος», επισημαίνει ο κ. Βαρσάμης και διευκρινίζει ότι με μεγάλη λύπη έχει διαπιστώσει ότι πολλοί επισκέπτες «ξεκινάνε με μια χαλαρή διάθεση την ανάβαση, θέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο και παράλληλα έναν μηχανισμό σε μια τεράστια κινητοποίηση, κατά τη διάρκεια της οποίας κινδυνεύουν και άλλες ανθρώπινες ζωές». Και μπορεί, όπως τονίζει ο κ. Βαρσάμης, η δουλειά του πυροσβέστη να επιβάλλει να επιχειρεί κάποιες φορές και με ρίσκο, «αλλά το να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές επειδή κάποιος δεν έχει καταλάβει ότι δεν έπρεπε να κάνει κάτι, λόγω της ηλικίας του, της κατάστασης της υγείας του, της απειρίας και του εξοπλισμού του, δεν είναι σωστό».

 

η συνέχεια στο cnn.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael



 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael