Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ιερό μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Σιατίστης Ιεροθέου

 

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε το ιερό  μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Σιατίστης Ιεροθέου με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την κοίμηση του, στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας.

Το Ιερό μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβ. μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Για την ζωή του (Δημήτριος Ανθουλίδη) μακαριστος μητροπολίτης Σιατίστης Ιεροθέος μίλησε ο κ. Αναστάσιος Δάρδας, Δρ Θεολογίας και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης.

Στο τέλος της λειτουργίας ο Σεβ. μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος μίλησε για την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «ο Όσιος Ναούμ» και το έργο και την προσφορά στην εκκλησία μας.

Για πρώτη φορά παραδόθηκαν στους μαθητές της σχολής πτυχία ιεροψαλτών αναγνωρισμένα από το κράτος! 

(Έγραφες στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «ο Όσιος Ναούμ» Κλικ ΕΔΩ)

Δείτε το βίντεο από την ζωντανή μετάδοση του Μητροπολιτικού Ι. Ν. του Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας.


Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Ιερόθεος (1877-1920)

Ο κατά κόσμον Δημήτριος Ανθουλίδης γεννήθηκε το 1877 στη Χαλκηδόνα. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης το 1899 αφού υπέβαλε διατριβή με τίτλο "Ότι η νυν κρατούσα γνώμη περί της μεταξύ του Κυρίου και του Αβγάρου αλληλογραφίας ουχ η μάλλον ορθή εστί". 

Στις 19 Δεκεμβρίου 1899 χειροτονήθηκε Διάκονος στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας Χαλκηδόνος από τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Γερμανό. Υπηρέτησε ως Αρχιδιάκονος και Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ηρακλείας για ενάμιση έτος επί Μητροπολίτου Ιερωνύμου. Κατόπιν προσελήφθη στα Πατριαρχεία, όπου υπηρέτησε ως Διάκονος της σειράς, από τις 16 Νοεμβρίου 1903 ως Τριτεύων και από τις 11 Μαΐου 1905 ως Δευτερεύων των Πατριαρχικών Διακόνων. 

Στις 8 Οκτωβρίου 1906 στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι της Κωνσταντινουπόλεως χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Παραμυθίας και Φιλιατών. Τη χειροτονία τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιωακείμ ο Γ΄, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Κυζίκου Αθανάσιο,  Πελαγωνείας Ιωακείμ, Μηθύμνης Στέφανο, Χίου Κωνσταντίνο, Μαρωνείας Νικόλαο και Κολωνείας Πολύκαρπο. Στις 30 Μαΐου 1909 εξελέγη Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης.

 Προσβληθείς από γρίπη εκοιμήθη στις 10 Απριλίου 1920.

 

Siatista-Info με πληροφορίες για τη ζωή του μακαριστού από markmarkou.sites.sch.gr 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael 

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael