Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σωστό και αντρίκειο είναι, να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας που στον αγώνα τους έχουν όλο το δίκιο

 

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των μαθητών, των εκπαιδευτικών, και των γονέων. Η στάση τους διακατέχεται από ώριμη συνέπεια για την αντιμετώπιση των διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της παιδείας και τα οποία έχουν οξυνθεί στην περίοδο της πανδημίας του covid-19. Οι άθλιες συνθήκες που βιώνουν στα σχολεία τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί όπως:

· Οι σοβαρές ελλείψεις στις κτιριακές υποδομές με ένα σημαντικό αριθμό αιθουσών να στεγάζονται σε λυόμενα αλλά και οι υπόλοιπες που βρίσκονται σε κτιριακά συγκροτήματα να έχουν περιορισμένη χωρητικότητα και να μην πληρούν στο ελάχιστο τις προϋποθέσεις που θέτει η επιστημονική κοινότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού σε αυτές στοιβάζονται ακόμη και 27 έως 30 μαθητές.

· Τα τραγικά κενά σε προσωπικό καθαριότητας στις σχολικές μονάδες κάνουν πιο εύκολη τη μετάδοση του ιού εφόσον είναι αντικειμενικά αδύνατη η τακτική απολύμανση των χώρων.

· Οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού βάζουν εμπόδια στην εκπαιδευτική διαδικασία και λειτουργούν αποτρεπτικά στη λειτουργία τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών.

Δικαιολογούν απόλυτα τις αντιδράσεις τους που εκφράζονται μέσα από τη θέλησή τους για αγώνα ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσή τους μέσα στα σχολεία τους και να μην αποτελέσουν οι ίδιοι υγειονομική βόμβα εν μέσω πανδημίας.

Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν μια σειρά άλλων δύσκολων καταστάσεων που κάνει δυσοίωνο το μέλλον των παιδιών σε ένα κλίμα ζοφερής πραγματικότητας που διαμορφώνεται για τους γονείς όπως:

· Η συνεχείς υποβάθμιση του συστήματος της παιδείας που δεν παρέχει ουσιαστική μόρφωση.

· Η εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης που ως αποτέλεσμα έχει τον αποκλεισμό από την εξέλιξη, των μαθητών που προέρχονται από οικογένειες που ανήκουν στα χαμηλά λαϊκά στρώματα.

· Η εντατικοποίηση του καθημερινού προγράμματος του μαθητή.

· Το αβέβαιο μέλλον που έχει διαμορφωθεί σχετικά με την ανεύρεση εργασίας.

· Ο κίνδυνος για τη μη απόδοση των αναμενόμενων μετά και από τους τεράστιους κόπους και έξοδα που καταβάλλονται.

Αυτή η σκληρή πραγματικότητα καθιστά επιτακτική την ανάγκη συμπόρευσής μας με το μαθητικό κίνημα, την στήριξη των παιδιών μας στο αγώνα τους για το μέλλον που τους ανήκει.

Από την άλλη η κυβέρνηση κρατά αδιάλλακτη στάση και διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού μέσα από τις καταλήψεις, την στιγμή μάλιστα που πλέον των 150 σχολικών μονάδων έχουν μπει σε καραντίνα λόγω εμφάνισης κρουσμάτων, επιβεβαιώνοντας περίτρανα τους φόβους που εκφράζουν οι μαθητές με τις κινητοποιήσεις τους.

Τώρα που η εκπαιδευτική κοινότητα διεκδικεί τα αυτονόητα, τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και καμώνονται πως νοιάζονται τάχα για την προστασία της υγείας του λαού.

Στα ερωτήματα που βάζει ο ίδιος ο ελληνικός λαός για τον τρόπο που εξαργυρώθηκαν οι θυσίες που έκανε την πρώτη περίοδο εμφάνισης του ιού για να αντιμετωπιστεί με σχετική επιτυχία η εξάπλωση του, οι απαντήσεις καταδεικνύουν τον ένοχο:

· Ποιος άνοιξε τα σύνορα της χώρας μας στον τουρισμό χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, για να μη χαλάσουν οι ορέξεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό;

· Ποιος αύξησε τα όρια πληρότητας προς χάριν των αεροπορικών εταιρειών και των εφοπλιστών για να στοιβαχτούν χιλιάδες άνθρωποι στα μεταφορικά τους μέσα;

· Ποιος υποχρέωσε τον εργαζόμενο και τον απλό πολίτη να στριμώχνεται καθημερινά στα Μ.Μ.Μ. που υπολείπονται αριθμητικά σε οχήματα και δρομολόγια των πραγματικών αυξημένων αναγκών;

· Ποιος κάνει τα στραβά μάτια για το πώς εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι πίσω από τις κλειστές πύλες των εργοστασίων;

· Ποιος υποχρεώνει ακόμη και σήμερα πυροσβέστες να εργάζονται σε χώρους υπηρεσιών που δεν παρέχεται κανενός είδους καθαριότητα ή να παρέχεται 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, να στοιβάζονται σε λεωφορεία για πολλές ώρες όταν στέλνονται για ενίσχυση σε άλλες περιοχές;

Καθήκον όλων των πυροσβεστών ως σκληρά εργαζόμενοι που χρόνια βιώνουμε στην πλάτη μας την αδιαφορία για την προστασία της ζωής και της υγείας μας, είναι να ενώσουμε τη φωνή μας με τους αγωνιζόμενους μαθητές, το γονεϊκό κίνημα, τους εκπαιδευτικούς και να αγωνιστούμε μαζί τους διεκδικώντας:

· Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας όλων μας.

· Αποσυμφόρηση των σχολικών μονάδων ( 15 μαθητές ανά τάξη ).

· Κτιριακές εγκαταστάσεις που θα εκπληρώνουν τις σύγχρονες ανάγκες.

· Την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

· Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες.

· Αναβάθμιση του συστήματος της παιδείας που να παρέχει ουσιαστική μόρφωση και εκπαίδευση. 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael