Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το ΚΚΕ για την διαβούλευση του master plan της απολιγνιτοποίησης

«Ο διάλογός τους είναι μια απάτη»

Η διαβούλευση για το master plan της «απολιγνιτοποίησης» έχει ως στόχο να αποσπάσει τη συναίνεση του λαού σε ένα σχέδιο-ταφόπλακα για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Ένα σχέδιο που αποτελεί εξειδίκευση της στρατηγικής της ΕΕ για την «πράσινη οικονομία» – με την οποία άλλωστε συμφωνούν τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ – που ανοίγει νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο πάνω στις χιλιάδες απολύσεις και στη γιγάντωση της ενεργειακής φτώχειας για το λαό της περιοχής, με το πανάκριβο «πράσινο» ρεύμα, την πανάκριβη «πράσινη» τηλεθέρμανση, τους νέους «πράσινους» φόρους…

Ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας να προσπεράσει την παγίδα της διαβούλευσης, να συνεχίσει και να εντείνει τον αγώνα του ενάντια στα σχέδια «απολιγνιτοποίησης», μέσα από το οργανωμένο μαζικό – λαϊκό κίνημα, τους φορείς του και τον συντονισμό τους.

Να μη δώσει καμιά πίστωση χρόνου στα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων. Να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, στις τοπικές αρχές και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΕΕ, Παγκόσμια Τράπεζα κ.ά.). Να μην μπει στη διαδικασία να επιλέξει πώς θα θάψουν την περιοχή.

Να εμπιστευτεί τη δύναμή του και μέσα από το οργανωμένο κίνημα, συντονισμένα να διεκδικήσει:

· Ρεύμα – θέρμανση φθηνά για το λαό. Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατική – λαϊκή οικογένεια. Μειώσεις στα τιμολόγια στις λαϊκής κατανάλωσης.

· Όχι στα σχέδια απολιγνιτοποίησης. Κανένα κλείσιμο λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων.

· Όχι στις απολύσεις.

· Ενέργεια κοινωνικό αγαθό – όχι εμπόρευμα.

ΤΩΡΑ είναι η ώρα για να ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ο ΑΓΩΝΑΣ!

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael