Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Δυτική Μακεδονία: Οι αντιδράσεις για το Master Plan της Δίκαιης Μετάβασης

 

«Το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για τη μεταλιγνιτική περίοδο μοιάζει με ευκαιρία κι όχι με απειλή. Υπάρχουν βάσιμες αιτίες αισιοδοξίας για το Ενεργειακό Λεκανοπέδιο» δήλωσε ο βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Παπαδόπουλος.


Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο υπάρχουν «έξι βάσιμες αιτίες αισιοδοξίας για το Ενεργειακό Λεκανοπέδιο», που είναι: η ολοκλήρωση από την Κυβέρνηση εντός του χρονικού της προγραμματισμού των απαραίτητων μελετών και η κατάθεση του σχεδίου, η αποτύπωση  των ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων της τοπικής κοινωνίας, της αγοράς εργασίας και της οικονομίας, τα χρονικά ορόσημα και οι συγκεκριμένες δράσεις, τα επενδυτικά κίνητρα σε όλους τους τομείς και τους κλάδους της οικονομίας, οι 16 μεγάλες επενδύσεις και ακόμα περισσότερα επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβληθεί και βρίσκονται στην φάση της αξιολόγησης και η δημόσια διαβούλευση για πενήντα 50 ημέρες ώστε να βελτιωθεί το master plan. 

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για το Master Plan

«Έκθεση ιδεών που περιέχεται σε κάτι περισσότερο από 400 σελίδες χαρτί» χαρακτήρισε το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για τη μεταλιγνιτική περίοδο η Νεολαία Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της το Σχέδιο «δεν εξασφαλίζει ούτε την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, ούτε νέες θέσεις εργασίας για τους νέους, ούτε χαμηλά τιμολόγια για τους κατοίκους, αλλά αντιθέτως εξασφαλίζει την ενεργειακή φτώχεια, την βίαιη φτωχοποίηση των πολιτών, την αύξηση της ανεργίας και την φυγή της νέας γενιάς».
 
ΚΙΝΑΛ: «Χωρίς Σχέδιο η μεταλιγνιτική περίοδο»
«Η ανακοίνωση του master-plan της απολιγνιτοποίησης αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν είχε και δεν έχει κανένα σχέδιο για την περιοχή, πάρα μόνο την παραχώρηση μεγάλων εκτάσεων σε «επενδυτές» που θα εξασφαλίζουν εισοδήματα με σχεδόν μηδενική ανταπόδοση σε θέσεις εργασίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΙΝΑΛ.
‘Όπως τονίζει σε όλα αυτά «αν προσθέσουμε και τη σίγουρη παράδοση της χώρας σε εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα, τότε έχουμε την πλήρη εικόνα των κυβερνητικών προθέσεων».

Κριτική ΚΚΕ για το Master Plan

«Πωλητήριο που απευθύνεται στους επιχειρηματικούς ομίλους», χαρακτηρίζει το Master Plan για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών η Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση «το master plan της Κυβέρνησης της ΝΔ, σφραγίζει τις επιπτώσεις που θα έχει το σχέδιο απολιγνιτοποίησης στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα κλείνει το μάτι στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους που θα έρθουν να επενδύσουν στα συντρίμμια που προκαλούν των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κυβερνήσεων που υπηρετούν ντο κεφάλαιο».

Η θέση τς δημοτικής παράταξης «Κοζάνη: Τόπος να ζεις»

«Αποσπασματικό,  ανεπαρκές και με λανθασμένη μεθοδολογία  σχεδιασμού», χαρακτηρίζει το σχέδιο του Master Plan για τη Δίκαιη Μετάβαση, χαρακτηρίζει η παράταξη της μείζονος πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης «Κοζάνη: Τόπος να ζεις».
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της το σχέδιο είναι «κατώτερο των περιστάσεων και σε καμιά των περιπτώσεων δεν αντιμετωπίζει την πρόκληση της ταχείας αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής και ειδικά στο κομμάτι της δημιουργίας νέων  θέσεων εργασίας», ενώ επισημαίνει ότι «δε γίνεται ουδεμία αναφορά στο σύστημα διακυβέρνησης, ούτε στις αναγκαίες μεγάλες υποδομές, που θα πρέπει να δρομολογηθούν ώστε η περιοχή να μπορέσει να γίνει φιλόξενος τόπος επενδύσεων». 


ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης




https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael