Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Στ. Κωνσταντινίδης: «Στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου απαντάμε με όπλα μας τη λύρα, τον αγιασμό και τον αμάραντο»Δήλωση του βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την ανέγερση μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Νεάπολη Βοΐου: «Στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου απαντάμε με όπλα μας τη λύρα, τον αγιασμό και τον αμάραντο.» 

Όσο θα γκρεμίζετε μνημεία, τόσο θα χτίζουμε καινούργια. Όσα θα προσπαθείτε να παραχαράξετε την ιστορία, τόσο θα την μεταδίδουμε από γενιά σε γενιά και σ’ όλον τον κόσμο, διεκδικώντας τη διεθνή αναγνώρισή της. Στις προσβολές της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, της θρησκευτικής πίστης μας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, θα απαντάμε με όπλα μας τη λύρα, τον αγιασμό και την αγάπη για τα χώματά μας.
Τα παραπάνω θα μας θυμίζει ο αγέρωχος Χορευτής της Νεάπολης Βοΐου, στον οποίο αξιώθηκα να καταθέσω λίγες δάφνες, στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τη Γενοκτονία των προγόνων μας, που ανεγέρθηκε χάρη στην αγάπη και στο μεράκι των ανθρώπων της Ευξείνου Λέσχης Νεάπολης Βοΐου. Τους ευχαριστώ και τους συγχαίρω θερμά, καθώς και όσους συνέβαλαν στην υλοποίησή του.

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael