Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η Εορτή του Προφήτη Ηλία προστάτη των Γουναράδων στη Σιάτιστα (βίντεο)

20 Ιουλίου εορτή του Προφήτη Ηλία προστάτη των γουνοποιών, πανηγύρισε ο Ιστορικός Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία (Αϊ Λιάς) στη Σιάτιστα.
Την Παρασκευή το πρωί, 20 Ιουλίου 2020 στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Σιάτιστας, τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου πλαισιωμένο από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο τέλος του εκκλησιασμού ο Σύνδεσμος γουνοποιών-γουνεμπόρων Σιάτιστας «Ο Προφήτης Ηλίας» προσέφερε σε όλους όσους παραβρέθηκαν ένα μικρό κέρασμα.  
https://www.siatista-info.com/2020/07/blog-post_676.html


Ο Ι. Ν. Προφήτη Ηλία χτίστηκε το 1701 και ανακαινίστηκε το 1740
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παραστάσεις της δημιουργίας του Αδάμ, της Δευτέρας Παρουσίας και της ρίζας του Ιεσσαί με τους αρχαίους φιλοσόφους, θέμα όχι συνηθισμένο σε χριστιανικούς ναούς. Η αντίστοιχη απεικόνιση στο ναό της αγίας Παρασκευής φανερώνει
την άνθηση των γραμμάτων εκείνη την περίοδο στη Σιάτιστα. Στον γυναικωνίτη απεικονίζονται οι αρχαίοι φιλόσοφοι: Σόλωνας, Πλούταρχος, Αριστοτέλης,
Πλάτωνας, Θουκυδίδης και Σίβυλλα. Μπαίνοντας αριστερά στο Ναό βρίσκεται το παρεκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους.
Ο ιστορικό Ναός του Προφήτη Ηλία ανακαινίστηκε πρόσφατα από το Ίδρυμα Παπαγεωργίου.
Γ.Γ. Siatista-Info
Δείτε στο βίντεο του Siatista-Info, τον Σεβ. Μητροπολίτη Σιατίστης να μιλά για τον Προφήτη Ηλία αλλά και δηλώσεις από τον αντιπρόεδρο Γουνοποιών - Γουνεμπόρων Σιάτιστας Γ. Μπλέτσα και τον πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δ. Κοσμίδη.




https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael









Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael