Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αυτές οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 26 ΙουλίουΜε νέα ΚΥΑ κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες συνεχίζουν να είναι σε αναστολή έως τις 26 Ιουλίου.

Αν και οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν επανέλθει στην κανονικότητα της λειτουργίας, για κάποιες η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε χθες προβλέπει να παραμείνουν κλειστές έως τις 26 Ιουλίου.

Δημοσιεύτηκε η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 44074/11.7.2020) σχετικά με τις επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 έως και 26 Ιουλίου 2020. svg%3E
Οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές είναι:

    Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), με εξαίρεση:

α) τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία (ΚΑΔ 88.10.10) και

β) τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους (ΚΑΔ 88.10.11),

γ) τις υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες (ΚΑΔ 88.10.13),

δ) τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες (ΚΑΔ 88.10.14) και

ε) τις υπηρεσίες που παρέχονται σε εγκαταστάσεις ορφανοτροφείων [ΚΑΔ 8810].

     Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών τραπεζιού (ΚΑΔ 92.00.11.00).
    Υπηρεσίες χαρτοπαικτικής λέσχης (ΚΑΔ 92.00.11.02).
    Υπηρεσίες ντισκοτέκ (χωρίς προσφορά ποτού η φαγητού) (ΚΑΔ 93.29.19.04).

Σημειώνεται ότι δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Πριν από λίγες μέρες με άλλη Κοινή Υπουργική Απόφαση πάρθηκαν πίσω κάποια μέτρα που ίσχυαν λόγω κορωνοϊού και είχαν να κάνουν με τα εμπορικά καταστήματα και τα εστιατόρια.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση αίρονται κάποιοι από τους περιορισμούς λόγω κορωνοϊού. Καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα εμπορικά καταστήματα, ενώ καταργείται και το όριο των έξι ατόμων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης.

Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στα εμπορικά κέντρα μόνο για το προσωπικό. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας στους χώρους προσέλευσης και αναμονής των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και εντός των οχημάτων και των συρμών, για το προσωπικό και τους επιβάτες.

Με την ίδια ΚΥΑ καταργείται ο περιορισμός που υπήρχε στον αριθμό των ατόμων που επιτρεπόταν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι στα εστιατόρια, δηλαδή καταργείται το πλαφόν των 6 ατόμων ανά τραπέζι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Διατηρείται ο μέγιστος αριθμός πελατών και οι αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το ίδιο ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα που πρέπει να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.pagenews.grhttps://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael
Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael