Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιατίστης κ. Αθανάσιος για προκάτοχό του: “Σήμερα ήρθαμε να τον χαιρετήσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο”



Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα το ιερό μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Σιατίστης κυρού Παύλου, ο οποίος έφερε και το όνομα του σημερινού εορταζόμενου Αποστόλου Παύλου.

Προηγήθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία την οποία τέλεσε ο μητροπολίτης Σιατίστης Αθανάσιος, πλαισιούμενος από αρκετούς κληρικούς της μητρόπολης.

“Κάθε φορά ερχόμασταν στην εκκλησία για να τον χαιρετήσουμε για την γιορτή του. Σήμερα όμως ήρθαμε να τον χαιρετήσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο”, επεσήμανε για τον προκάτοχό του, ο  κ. Αθανάσιος και πρόσθεσε πως “ήρθαμε για να ασπαστούμε πάλι το χέρι του αλλά από την φωτογραφία, ήρθαμε για να πάρουμε όχι αντίδωρο αλλά κόλλυβα και ήρθαμε να του πούμε όχι χρόνια πολλά αλλά αιωνία του η μνήμη”.

Μετά το πέρας του ιερού μνημοσύνου όλοι μαζί κλήρος και λαός μετέβησαν στον τάφο του προσφιλούς ιεράρχη που βρίσκεται στο επισκοπείο της Σιάτιστας, όπου τελέστηκε από τον κ. Αθανάσιο τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του.


Αναστάσιος Βόπης - orthodoxia.info


https://www.siatista-info.com/2020/06/blog-post_776.html



https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και μάθετε τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν!





Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael