Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μηλόξιδο: Όσα πρέπει να αποφεύγετε παράλληλα με τη χρήση του


miloxido

Το μηλόξιδο είναι πολύ δημοφιλές σε όσους προσέχουν την υγεία και τη φυσική τους κατάσταση.

Υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία συμβάλλει στην απώλεια βάρους, μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως απολυμαντικό επειδή σκοτώνει τα επιβλαβή βακτήρια, αλλά και στο πλαίσιο θεραπείας για δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα και η ξηροδερμία. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε παράλληλα με την κατανάλωση μηλόξιδου, καθώς μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες συνέπειες.
Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:

1. Το βούρτσισμα των δοντιών: Λόγω της οξύτητας του μηλόξιδου, πρέπει να αποφεύγετε το βούρτσισμα των δοντιών για κάποιο διάστημα μετά την κατανάλωσή του, καθώς θα φθαρεί το σμάλτο των δοντιών, καθιστώντας τα πιο ευάλωτα στην τερηδόνα. Το διάστημα που πρέπει να περιμένετε σύμφωνα με τους ειδικούς είναι τουλάχιστον 30 λεπτά.

2. Όχι αμέσως μετά την κατανάλωση φαγητού: Για να εξασφαλίσετε τα μέγιστα οφέλη από την κατανάλωση μηλόξιδου, πρέπει να το πίνετε με άδειο στομάχι. Όταν καταναλώνεται πριν από ένα γεύμα μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη πέψη της τροφής.

3. Όχι σε μεγάλη ποσότητα: Πολλοί πιστεύουν ότι όσο περισσότερο μηλόξιδο πίνουν τόσο μεγαλύτερα είναι τα οφέλη. Πρακτικά αυτό δεν ισχύει, αντίθετα μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο στομάχι αλλά και αίσθημα καύσου στο λαιμό.

4. Ποτέ πριν τη γυμναστική: Η παλινδρόμηση υγρών που μπορεί να συμβεί κατά την άσκηση, μπορεί να προκαλέσει κάψιμο στον οισοφάγο και δυσφορία. Οι ειδικοί συστήνουν να βρίσκεστε σε όρθια στάση για περίπου 30 λεπτά μετά την κατανάλωση μηλόξιδου για την πρόληψη της παλινδρόμησης οξέων και τυχόν ερεθισμού του οισοφάγου.


Πηγή: Medical Daily, onmed.gr

apotis4stis5.com









Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael