Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Άνοιξαν» οι ουρανοί σε όλη τη χώρα - Έπεσαν 6.700 κεραυνοί - Αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας στη Σιάτιστα!

Βροχές και καταιγίδες έπληξαν τη Σιάτιστα την Πέμπτη 21/5/2020 - Από τις βροχοπτώσεις προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν.

Αισθητή ήταν όμως η πτώση της θερμοκρασίας... 15 βαθμών!


Κύμα κακοκαιρίας φαίνεται να ακολούθησε τη θερμή εισβολή που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη χώρα μας.

Στα Νέα Μουδανιά η σφοδρότητα της βροχής ήταν τόσο έντονη, που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ σε κάποιες περιοχές όπως στην Πάτρα και τη Λάρισα οι κάτοικοι έμειναν έκπληκτοι καθώς είδαν ακόμα και χαλάζι. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις στα Ν. Μουδανιά και σε περιοχές της Κασσάνδρας για απάντληση υδάτων σε σπίτια και καταστήματα.

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων

Συνολικά 50 κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη, όπου από το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκαν σφοδρές -κατά διαστήματα- βροχοπτώσεις. Οι περισσότερες κλήσεις ήταν στο Πλαγιάρι, το Τρίλοφο, το Ρύσιο και στην Επανομή.
Στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκαν δύο τροχαία με νταλίκες που «δίπλωσαν» στο Δερβένι, στις 6 και στις 7.30 το απόγευμα. Τα οχήματα απομακρύνθηκαν, ενώ το ρεύμα εξόδου παρέμεινε κλειστό, για περίπου τρεις ώρες, λόγω καυσίμων που διέρρευσαν στο οδόστρωμα.
Η Πυροσβεστική δέχθηκε μεμονωμένες κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αριδαία Πέλλας, στο Κιλκίς και στην Αμφίπολη Σερρών. Στην Ξάνθη, η Πυροσβεστική επενέβη σε τρεις περιπτώσεις για κοπή δέντρων.

Άστραψε και βρόντηξε στον Θερμαϊκό

Αυξημένη ήταν η ηλεκτρική δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα.
Όπως φαίνεται στο χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που ακολουθεί, το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε έως τις 19:40 περισσότερους από 6.700 κεραυνούς, με τη μεγαλύτερη πυκνότητα να εντοπίζεται στο Θερμαϊκό.

«Πνίγηκαν» Νέα Μουδανιά και Κασσάνδρα

Τις δυτικές περιοχές του νομού Χαλκιδικής «χτύπησε» η κακοκαιρία το μεσημέρι της Πέμπτης.
Στα Νέα Μουδανιά η σφοδρότητα της βροχής ήταν τόσο έντονη, που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και για αρκετή ώρα η κυκλοφορία μέσα στην πόλη διεξαγόταν με δυσκολία.
Η περιοχή του Κλειστού Γυμναστηρίου έγινε λίμνη, σπίτια και αυλές πλημμύρισαν, ενώ οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι ο Δήμος δεν καθάρισε έγκαιρα τα φρεάτια.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις στα Νέα Μουδανιά και σε περιοχές της Κασσάνδρας για απάντληση υδάτων σε σπίτια και καταστήματα.
Η Πολιτική Προστασία του Δήμου και μέλη της Βάσης Ετοιμότητας Κασσάνδρας ΟΦΚΑΘ είναι σε επιφυλακή.
Στο μεταξύ, στη Σιθωνία το μπουρίνι πέρασε από την περιοχή με κεραυνούς και αστραπές. Οι εικόνες από το λιμάνι του Νέου Μαρμαρά και από την Ορμύλια, όπου στο βάθος του κάμπου της πέφτουν κεραυνοί, είναι εντυπωσιακές. https://www.tanea.gr/2020/05/21/greece/anoiksan-oi-ouranoi-se-oli-ti-xora-epesan-6-700-keraynoi/  

Ισχυρή βροχόπτωση – Κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους

Μεγάλες ποσότητες νερού έπεσαν από το πρωί στις περιοχές των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης, που πλήττει τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπη Στεργιάδη, οι περιοχές του Πλαγιαρίου, του Τριλόφου, της Καρδίας, του Ρυσίου και των Ταγαράδων κατέγραψαν μεγάλο όγκο υδάτων, ενώ σε ορισμένες απ’ αυτές έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε, μάλιστα, για συγκέντρωση υδάτων σε δρόμο ανάμεσα στο Ρύσιο και τους Ταγαράδες.
Βροχόπτωση σημειώνεται και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς όμως να έχουν προκύψει ιδιαίτερα προβλήματα. Οι ίδιες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν μέχρι αύριο το πρωί.

«Άσπρισαν» τα πάντα.........

η συνέχεια ΕΔΩ


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael