Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κ. Μητσοτάκης: Παρατείνεται για 3 μήνες η προστασία πρώτης κατοικίας


"Η κυβέρνηση έκανε μία πολύ ξεκάθαρη επιλογή. Προστάτεψε την υγεία, τη ζωή των πολιτών υποτάσσοντας σε αυτό τον υπέρτατο σκοπό τον οικονομικό της σχεδιασμό. Ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και στήριξε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Με άλλα λόγια δαπανήσαμε συνειδητά πολλούς πόρους προκειμένου καταρχάς να υπερασπιστούμε το υπέρτατο αγαθό που δεν είναι άλλο από την προστασία της υγείας των πολιτών", τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή για τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα. 

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι ως χώρα ξοδέψαμε πολλά χρήματα, πετύχαμε όμως τον πρώτο υγειονομικό στόχο τον οποίο είχαμε θέσει. Άλλες χώρες, που ξόδεψαν και αυτές πολλά χρήματα, δεν είχαν την ίδια επιτυχία στην υγειονομική αντιμετώπιση της κρίσης, είπε.
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι συνέπειες αυτής της επίθεσης του κορονοϊού χωρίς αμφιβολία θα είναι δραματικές και πολυεπίπεδες. "Καμία γενιά δεν έχει ζήσει όμοιά της σχεδόν έναν αιώνα", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας τα μέτρα στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων που έλαβε η κυβέρνηση.
Δεν θα κρύψω ότι οι δυσκολίες θα είναι πολλές και οφείλουμε να τις μοιράσουμε δίκαια, πρόσθεσε.
 
Κριτική στην αντιπολίτευση
Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, τόνισε: "Θα έχουμε σκληρή πολιτική αντιπαράθεση και διάλογο για τα επιστημονικά δεδομένα και όλα αυτά τα επιζητώ. Η κυβέρνηση επιζητεί την δημιουργική κριτική. Όχι όμως στην λασπολογία και την αμφισβήτηση ανθρώπων που προσέφεραν στο κοινό καλό χωρίς να φορούν κομματικό καπέλο. Αν θεωρούμε ότι με την ευκαιρία της κρίσης έκλεισε ένας κύκλος τότε θα είναι ευχής έργο αν αυτήν την πρόοδο την αποδείξουμε και μέσα σε αυτή την αίθουσα. Η χώρα μας μπορεί να γίνει και παράδειγμα υπέρβασης των συνεπειών της κρίσης".
Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική που δέχθηκε είπε ότι θα περιμένει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ αφού ακούσει τον κ. Τσίπρα. "Αυτό που κάνετε είναι να ποτίζετε ένα φυτό που δεν υπάρχει πλέον γιατί το λεφτόδεντρο μαράθηκε το 2015. Όσο λίπασμα και να προσθέσετε δεν θα φυτρώσουν βλαστάρια", είπε χαρακτηριστικά.

Προστασία Α' Κατοικίας
Αναφερόμενος στα μέτρα ανακούφισης, ο πρωθυπουργός ανακοινωσε την παράταση -έως το τέλος Ιουλίου- του πλαισίου προστασίας για την πρώτη κατοικία. Το υφιστάμενο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας εξέπνεε σήμερα Πέμπτη, ωστόσο τα ξημερώματα επήλθε συμφωνία ανάμεσα στη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης και τους επικεφαλής των θεσμών. 
Το κράτος θα συνεχίσει να χορηγεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε όσους μένουν εκτός εργασίας για την περίοδο υγειονομικής κρίσης, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα επιδόματα σε ανέργους και μακροχρόνια ανέργους ανακοίνωσε.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην επίτευξη συμφωνίας για ένα νέο σχήμα επιδότησης της δόσης του δανείου, τουλάχιστον έως το τέλος του έτους, για τους πολίτες που αποδεδειγμένα επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού. 
Αναλυτική παρουσίαση των πρωτοβουλιών θα παρουσιαστεί στις 5 το απόγευμα από τους αρμόδιους υπουργούς.


thestival.gr








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael