Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η εξάπλωση του κορονοϊού ρίχνει την τιμή του πετρελαίου

Το μπρεντ της Μαύρης Θάλασσας, παράδοσης Απριλίου, πωλούταν για 51,27 δολάρια το βαρέλι

Μια... θετική παράπλευρη επίπτωση από την εξάπλωση της νέας επιδημίας του κορονοϊού -τουλάχιστον για τους καταναλωτές- είναι η τιμή του πετρελαίου, η οποία συνεχίζει και σήμερα την καθοδική πορεία της, καθώς υποχωρεί σε ποσοστό άνω του 4% με το άνοιγμα της αγοράς στη Νέα Υόρκη.

Λόγω των φόβων ότι ο Covid-19 θα συνεχίσει να επηρεάζει όλο και περισσότερα μέρη του πλανήτη,
Γύρω στις 16:50 (ώρα Ελλάδας) το μπρεντ της Μαύρης Θάλασσας, παράδοσης Απριλίου, πωλούταν για 51,27 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, τιμή μειωμένη κατά 4,04% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Τετάρτης (26/02).

Στη Νέα Υόρκη, το αμερικανικό αργό, επίσης παράδοσης Απριλίου, είχε πέσει στα 46,31 δολάρια, μειωμένο κατά 4,97%.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, οι τιμές είχαν πέσει στα 51,13 και 46,14 δολάρια αντίστοιχα, στο χαμηλότερο σημείο τους από τα τέλη Δεκεμβρίου 2018 και τις αρχές Ιανουαρίου του 2019.

Η εξάπλωση του κορονοϊού προκαλεί ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης παγκοσμίως, μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και περιορισμό των ταξιδιών, γεγονός που έχει επιπτώσεις στη ζήτηση και κατά συνέπεια στην τιμή» του πετρελαίου, εξήγησε ο Μάικλ Χιούσον, αναλυτής της CMC Markets, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο νέος κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 45 χώρες σε όλον τον κόσμο. Εκτός της Κίνας έχουν καταγραφεί περίπου 3.600 κρούσματα και περισσότεροι από 50 νεκροί. Στην Κίνα τα κρούσματα ανέρχονται στα 78.000 και οι νεκροί στους 2.744.


newsbeast.gr





Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael