Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Δυτική Μακεδονία: Αβέβαιο μέλλον μετά την απολιγνιτοποίηση

 
«Πως γίνεται να σχεδιάζουμε για την ενέργεια και το κλίμα και να υπάρχει έτοιμο σχέδιο για τις περιοχές που πλήττονται καίρια;» αναρωτιέται ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας Στέργιος Κιάνας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τον επί χρόνια βασικό ενεργειακό τροφοδότη της χώρας.
Σε «κενό αέρος» βρίσκεται η Δυτική Μακεδονία, μετά το κλείσιμο των μονάδων λιγνίτη στο οποίο προχωρά άμεσα η κυβέρνηση. Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ ο νέος πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας Στέργιος Κιάνας και τονίζει πώς το σχέδιο της κυβέρνησης αρχίζει να εφαρμόζεται χωρίς να υπάρχει έτοιμο σχέδιο για τις περιοχές που πλήττονται καίρια, αυτές που αποτελούσαν για χρόνια τον βασικό ενεργειακό τροφοδότη της χώρας.
kianas_1.jpg
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας Στέργιος Κιάνας
-Πως αξιολογείται τον ενεργειακό σχεδιασμό της κυβέρνησης που προχωράει στο κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων στη δυτική Μακεδονία.

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της κυβέρνησης, όπως αυτός αποτυπώθηκε στο υπό διαβούλευση Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), αλλά και από τις εξαγγελίες τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημιουργεί, ειδικά στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, έντονη ανησυχία.
Ο λόγος είναι οι αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει στην απασχόληση και στην οικονομία της περιοχή μας το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων αρχής γενομένης από το 2020, άμεσα δηλαδή, και μέχρι το 2028.
Όπως ξέρετε, η Δυτική Μακεδονία είναι μια περιοχή η οποία βάσισε το παραγωγικό της μοντέλο στην ηλεκτροπαραγωγή ενέργειας από την εξόρυξη και καύση του λιγνίτη, πληρώνοντας πολύ βαρύ περιβαλλοντικό τίμημα, στηρίζοντας παράλληλα επί δεκαετίες ολόκληρη τη χώρα στην ενεργειακή παραγωγή.

Την ίδια όμως στιγμή που....
 
 
 
 


Κάντε μια ΔΩΡΕΑ οποιοδήποτε ποσού στο Siatista-Info και βοηθήστε μας να συνεχίσουμε...






Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael