Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πουέρτο Ρίκο: Σεισμός 6,6 Ρίχτερ ισοπέδωσε τη χώρα - Κίνδυνος για τσουνάμι

Οσοι βρίσκονται σε ακτές και παραθαλάσσιες περιοχές θα πρέπει να προσέχουν και να επαγρυπνούν, προειδοποιεί το Παρατηρητήριο για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό
 
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, σημειώθηκε σήμερα το πρωί [στις 04:24 (10:24 ώρα Ελλάδας)] στα ανοικτά του Πουέρτο Ρίκο, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Το επίκεντρο ήταν πέντε χιλιόμετρα νότια της Ταλαμπόα, κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Πόνσε, στο νότιο τμήμα του Πουέρτο Ρίκο. Το Παρατηρητήριο για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό υποστηρίζει ότι παρατηρήθηκε ένα μικρό τσουνάμι. Οσοι βρίσκονται σε ακτές και παραθαλάσσιες περιοχές θα πρέπει να προσέχουν και να επαγρυπνούν, ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά υποστηρίχθηκε πως δεν υπήρχε κίνδυνος για τσουνάμι. Ενας μάρτυρας που βρισκόταν 14 χιλιόμετρα από το επίκεντρο χαρακτήρισε τον σεισμό «πρωτοφανή». Αλλωστε, πρόκειται για τον μεγαλύτερο από μια σειρά σεισμών που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην περιοχή.
puerto_rico.jpg
Πουέρτο Ρίκο (AP Images)
Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού του Πουέρτο Ρίκο, για λόγους ασφαλείας, έκοψε το ρεύμα. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα (5 Ιανουαρίου) σημειώθηκε σεισμός 5,9 Ρίχτερ νότια του Πουερτό Ρίκο, με αποτέλεσμα πολλά κτίρια να καταρρεύσουν. Αυτός ο σεισμός κατέστρεψε και το Παράθυρο στην Καραϊβική, ένα εξαιρετικό μνημείο φυσικής ομορφιάς.


ethnos.gr






Κάντε μια ΔΩΡΕΑ οποιοδήποτε ποσού στο Siatista-Info και βοηθήστε μας να συνεχίσουμε...







Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael