"Μπουμπουσιάρια" της Σιάτιστας: Σήμερα, 6 Ιανουαρίου 2020 η μεγάλη παρέλαση!Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2019 στις 13:30 γίνεται η συνάντηση των Μπουμπουσιαριών στην πλατεία Γεράνειας.

Στις 14:00 πραγματοποιείται η εκκίνηση Μπουμπουσιαριών από την πλατεία Γεράνειας με προορισμό την πλατεία Χώρας, η παρέλαση κορυφώνεται στις 15:00 από την οδό Μητροπολίτου Ιακώβου, μπροστά από το Τραμπάντζειο Γυμνάσιο μέχρι και την Πλατεία Χώρας όπου εκεί περιμένει να δει ο κόσμος τα Σιατιστινά «Μπουμπουσιάρια».

Ένα από τα γραφικά αυτά έθιμα της Σιάτιστας είναι τα Μπουμπουσιάρια, που είναι η κορυφαία πολιτιστική και παραδοσιακή εκδήλωση της Σιάτιστας.
Τα Μπουμπουσιάρια είναι ένα κομμάτι της ζωής μας παρελθόν και παρόν, οι ρίζες βαθιές στο χρόνο και στην ιστορία της Σιάτιστας.
Στην έννοια Μπουμπουσιάρια δεν περιλαμβάνετε μόνο η μεταμφίεση, αλλά η ευθυμία, ο χορός, η διάθεση για διασκέδαση που εκδηλώνουν όχι μόνο οι μεταμφιεσμένοι, αλλά όλος ο Σιατιστινός λαός κατά τρόπο ευγενικό και λεπτό.Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΔΩΚάντε μια ΔΩΡΕΑ οποιοδήποτε ποσού στο Siatista-Info και βοηθήστε μας να συνεχίσουμε...