Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εορτή των Αγίων Αρχιστρατήγων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας (φωτο)


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησε η ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας την εορτή της Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των Επουρανίων Ασωμάτων Δυνάμεων. 
Ο Ιερός Ναός των Αγίων Ταξιαρχών χτίστηκε από τον μοναχό Ιωνά το 1798, ο οποίος ήταν και διδάσκαλος στη Σιάτιστας.
 
Ο λόγιος αυτός μοναχός καταγόταν από παλιά αρχοντική οικογένεια της Σιάτιστας, ο οποίος αμέσως μετά το θάνατο των γονέων του, διέθεσε όλη την περιουσία του και ανήγειρε τον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών, τον οποίο διακόσμησε με αγιογραφίες και τον εμπλούτισε με ιερά σκεύη, με άμφια και με λειτουργικά βιβλία. Στον γυναικωνίτη, ανεβαίνοντας την εσωτερική σκάλα, ξεχωρίζει η μορφή του κτίτορα Ιωνά, που εικονίζεται με σχήμα μοναχού και κρατά στα χέρια του το ομοίωμα του Ναού.
 
Στον Πανηγυρικό εσπερινό που εψάλη την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος μαζί με τους Ιερείς π. Βασίλειο και π. Νέστορα. Πριν το τέλος εψάλη και αρτοκλασία. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, ο Θεολόγος κ. Αναστάσιος Δάρδας.

 Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τους Ιερείς της ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε και αρτοκλασία, η οποία ήταν προσφορά από τους κρεοπώλες της Σιάτιστας, για να τιμήσουν τους προστάτες τους, Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.Eνορία Αγίου Νικολάου Σιάτιστας
Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael