Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μηχανικοί, οι «αφανείς» ήρωες των αιθέρων




Τους προστάτες της Αρχάγγελο Μιχαήλ και Γαβριήλ τιμά την Παρασκευή η Πολεμική Αεροπορία με σειρά εορταστικών εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν μέχρι την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου.
Την 11η Ιουνίου 1954, καθιερώθηκε ως ο επίσημος προστάτης του σώματος και η εορτή του, η επίσημη αεροπορική εορτή, τιμάται με λαμπρότητα σε όλες τις Μονάδες της χώρας.
Οι «φύλακες των αιθέρων» κλείνουν σήμερα 89 χρόνια αυτοτελούς παρουσίας, με συνεχή επιχειρησιακή δράση. Η Πολεμική μας Αεροπορία έχει αναρίθμητες ένδοξες στιγμές ενώ συμμετέχει διαχρονικά σε έναν μακροχρόνιο ακήρυχτο πόλεμο που διεξάγεται στο Αιγαίο.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συγκεκριμένη μέρα και για έναν ακόμη λόγο: Το τμήμα των Μηχανικών της Σχολής Ικάρων της γνωστής σε όλους ΣΜΑ, που είναι αναπόσπαστο τμήμα της Σχολής Ικάρων από τη δημιουργία του, το 1949, γιορτάζει τα 70 του χρόνια.

Στη διάρκεια των 70 αυτών χρόνων λειτουργίας της, η ΣΜΑ έχει δώσει στην ΠΑ πάνω από 1600 στελέχη σε ειδικότητες Μηχανικού Αεροσκαφών, Μηχανικού Ηλεκτρονικού και Μηχανικού Αεροπορικών Εγκαταστάσεων. Στελέχη που εισέρχονται στην Σχολή Ικάρων με κορυφαίες βαθμολογικές επιδόσεις, προορισμένα να ηγούνται των επιχειρήσεων υποστήριξης και να συνδράμουν καθημερινά στην υποστήριξη των Οπλικών Συστημάτων, μέσων και εγκαταστάσεων της ΠΑ.

Με την επιστημονική κατάρτιση που συνεχίζεται και στη διάρκεια της υπηρεσίας τους με απόκτηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, ικανά να σχεδιάζουν τροποποιήσεις και βελτιώσεις που μειώνουν το κόστος συντήρησης αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των Οπλικών Συστημάτων και μέσων της ΠΑ. Να τυποποιούν και να εκσυγχρονίζουν πρότυπα και διαδικασίες συντήρησης, να εκπονούν κριτήρια προμήθειας και να αξιολογούν νέα αποτελεσματικά οπλικά συστήματα.

Στελέχη που ακόμη και μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων τους στην ΠΑ αποτελούν ένα λαμπρό επιστημονικό δυναμικό που γίνεται ανάρπαστο από κορυφαίες εταιρείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Που στελεχώνουν ως καθηγητές πανεπιστήμια και ακαδημαϊκά ιδρύματα όλου του κόσμου.

Ένας λοιπόν ακόμη λόγος, κατά την πανήγυρη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών να τιμήσουμε τα 70 χρόνια υπηρεσίας και προσφοράς των Μηχανικών της. Των αφανών αεροπόρων που αγωνίζονται νύχτα και μέρα για το αξιόμαχο της Πολεμικής Αεροπορίας καθιστώντας την δύναμη αποτροπής για κάθε επιβολέα της εθνικής μας κυριαρχίας.




real.gr






Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael