Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Διαγνωστικά Κέντρα: Προειδοποιητική απεργία εντός του Νοεμβρίου – Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους

https://www.iatropedia.gr/wp-content/uploads/2019/10/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CC%81-%CE%9A%CE%B5%CC%81%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1-666x399.jpg
Σε προειδοποιητική απεργία εντός του Νοεμβρίου θα προχωρήσουν τα Διαγνωστικά Κέντρα, οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί καθώς και τα πολυϊατρεία, όπως αποφάσισαν μετά από σύσκεψη το απόγευμα.
Την έμπρακτη αντίδρασή τους στη διατήρηση του "ληστρικού", όπως το χαρακτηρίζουν, μέτρου των υποχρεωτικών επιστροφών (clawback) από τα χρόνια των μνημονίων, εκδηλώνουν με απεργία εντός του Νοεμβρίου, οι φορείς της Πρωτοβάθμιας Υγείας και τα Διαγνωστικά Κέντρα, χωρίς να προσδιορίζουν συγκεκριμένα την ημερομηνία.
Αυτό αποφάσισε το Συντονιστικό όργανο των Ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), παρουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Βασίλη Πλαγιανάκου και της αντιπροέδρου, Θεανώς Καρποδίνη.
'Οπως δήλωσαν μετά τη συνάντηση οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί και ιδιοκτήτες των Διαγνωστικών Κέντρων:
"Μέχρι στιγμής ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα βελτίωσης των οικονομικών δεδομένων των ιατρών και των διαγνωστικών εργαστηρίων, με την κατάργηση του Clawback ή τον περιορισμό του. Γι’ αυτό και ο κλάδος αποφάσισε να αντιδράσει εμπράκτως οργανώνοντας μέσα στον Νοέμβριο την προειδοποιητική απεργία ζητώντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση του ληστρικού Clawback και την αύξηση των πόρων του ΕΟΠΥΥ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας".
Να υπενθυμίσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά εντός της χρονιάς, που οι ιδιοκτήτες και γιατροί των Διαγνωστικών Κέντρων προχωρούν σε κινητοποιήσεις με αίτημα την κατάργηση του clawback, ενώ προεκλογικά ο κλάδος αναγκάστηκε να αναστείλει τις επ' αόριστον κινητοποιήσεις του εξαιτίας των εκλογών.
Από την απογευματινή σύσκεψη των Φορέων της Πρωτοβάθμιας, στα γραφεία του ΠΙΣ

ΕΟΠΥΥ προς Διαγνωστικά Κέντρα: "Έχετε δίκιο! Θα γίνει ανακατανομή των πόρων του Οργανισμού"

Αυτό δήλωσε η κα. Θεανώ Καρποδίνη, κατά τη σύσκεψη των φορέων. Η κ. Καρποδίνη αναγνώρισε για άλλη μία φορά την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και δεσμεύτηκε ότι θα γίνει ανακατανομή των πόρων του ΕΟΠΥΥ και αύξηση των κονδυλίων για τις διαγνωστικές εξετάσεις στο τέλος του χρόνου, οπότε και θα είναι ξεκάθαρα τα οικονομικά δεδομένα του Οργανισμού.
Επίσης, δήλωσε στους εκπροσώπους του κλάδου ότι θα γίνει προσπάθεια ενίσχυσης των πόρων για τις διαγνωστικές εξετάσεις μέσω κονδυλίων από την Πρόνοια και το μεταναστευτικό. Όπως επεσήμανε η κ. Καρποδίνη στο προεδρείο του ΠΙΣ και το Συντονιστικό όργανο, "στόχος είναι τα επόμενα τρία χρόνια να καταργηθεί πλήρως το Clawback".
Το Προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) επανέλαβε ότι οι συνθήκες είναι ασφυκτικές για τους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς, τα διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα και ζήτησε την άμεση κατάργηση του Clawback, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει ο κλάδος.
Ο ΠΙΣ υπενθύμισε ότι ο κλάδος είχε διεκδικήσει τα δικαιώματά του και με την προηγούμενη κυβέρνηση και θα το πράξει και με τη νυν, καθώς στόχος του ΠΙΣ είναι να ανακάμψουν οι ιατροί και οι φορείς από τις δυσβάστακτες οικονομικές υποχρεώσεις που τους έχουν επιβληθεί.

Επίσης ζήτησε από το προεδρείο του ΕΟΠΥΥ να μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες του Οργναισμού που φθάνουν τα 800 εκατ. ευρώ με 1500 υπαλλήλους που εργάζονται στον Οργανισμό και να ενισχυθούν οι γιατροί.

"Είναι ενδεικτικό", αναφέρει ο ΠΙΣ, "ότι ο ΕΟΠΥΥ για χιλιάδες συμβεβλημένους ιατρούς, εργαστήρια και πολυϊατρεία που καλύπτουν βασικές ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καταβάλλει μόλις το 1/3 του ποσού που αντιστοιχεί στις λειτουργικές δαπάνες του ΕΟΠΥΥ. Για διαγνωστικές εξετάσεις δίνονται 393 εκατ. ευρώ και για ιατρικές επισκέψεις 93 εκατ. ευρώ, την ώρα που ο κλάδος καλύπτει το 90% των αναγκών του πληθυσμού".



iatropedia.gr








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael