Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία 2019: Κινητοποίηση των εργαζομένωνΤο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ και η Παναττική Επιτροπή Εργαζομένων στην ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία 2019 στη σύσκεψη της Παρασκευής 4 Οκτώβρη 2019, αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα για σταθερή εργασία με δικαιώματα, με κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα στις 14 Οκτώβρη στις 14:30 μμ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο αγώνας μας έφερε αποτελέσματα, αναγκάζοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να παρατείνει τις συμβάσεις μας για ένα τετράμηνο, δεν επέτρεψε η απληρωσιά να πάρει διαστάσεις, απαίτησε τα δικαιώματά μας στους χώρους δουλειάς. Αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια, πρόσθεσε ένα ακόμα λιθαράκι στον αγώνα που έχουν δώσει οι εργαζόμενοι σε αυτά τα προγράμματα, που αποτελούν κεντρική πολιτική επιλογή της ΕΕ και των κυβερνήσεων που πίνουν νερό στο όνομα της, για την ανακύκλωση της ανεργίας και το χτύπημα των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Κόντρα σε αυτές τις πολιτικές, που πρόθυμα εφαρμόζει και η κυβέρνηση της ΝΔ, που ήδη προκηρύσσει το νέο κύκλο του προγράμματος, εμείς επιμένουμε να διεκδικούμε δουλειά με δικαιώματα, δεν τα παρατάμε, καλούμε κάθε συνάδελφο στην κοινωφελή εργασία, να μετατρέψει την οργή και την αγανάκτηση του απέναντι στην κατάσταση που βιώνει, την ανεργία που καραδοκεί στη γωνία, σε οργανωμένο αγώνα για εργασία και ζωή με δικαιώματα. Έχουμε την πείρα, έχουμε την δύναμη, θα τους χαλάσουμε τα σχέδια.
Ξέρουμε καλά πως ο αγώνας για δουλειά με δικαιώματα σε ένα σύστημα που έχει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων πάνω από τη ζωή μας (ακόμα και τώρα οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης επικεντρώνονται στο πως θα μειώσει τη φορολογία των κερδών τους) είναι μία σκληρή ταξική πάλη απέναντι σε αυτούς που ενώ δεν παράγουν τίποτα τα έχουν όλα, είτε στη κρίση, είτε στην ανάπτυξη».

Παράλληλα, υπογραμμίζονται τα εξής:
«Τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη στις 14:30 διαδηλώνουμε και απαιτούμε:
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Καμιά απόλυση. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
• Κανένας εργαζόμενος στους Δήμους, κάτω από τα 751€ το μήνα.
• Καταβολή επιδομάτων – οικογενειακού, τριετίες. Ανθυγιεινό επίδομα σε όσους εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες. Εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας (Μ.Α.Π. Ιατρικές εξετάσεις).
• Επίδομα ανεργίας για όλους όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
• Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας
• Να ανοίξουμε αποφασιστικά το δρόμο για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
• Τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, που εμποδίζει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου».neolaia.gr  

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael