Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μπαχάμες: Ανησυχία για μεγαλύτερο αριθμό νεκρών εκφράζουν οι αρχές (βίντεο)




Συντρίμμια, πλημμυρισμένοι δρόμοι και οικόπεδα, τόνοι λάσπης και άνθρωποι σε απόγνωση συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης μέρας στις Μπαχάμες μετά το πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν. Το νησί Γκρέιτ Αμπάκο έχει υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές. 

Ο σαρωτικός Ντόριαν έχει υποβαθμιστεί στην κατηγορία 2. Οι τοπικές αρχές ανησυχούν πως τώρα που αποκαλύπτεται το εύρος της καταστροφής ο τραγικός απολογισμός θα ανέβει πάνω από τους επτά καταγεγγραμμένους νεκρούς. 

Ο πρωθυπουργος του νησιωτικού συμπλέγματος Χιούμπερτ Μίνις επιβεβαίωσε την εκτίμηση.

REUTERS/Marco Bello
Ο πρωθυπουργός των Μπαχαμών Χιούμπερτ ΜίννιςREUTERS/Marco Bello
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μίλησε για ιστορική τραγωδία λέγοντας πως οι ανακοινώσεις βασίζονται σε πληροφορίες και έρευνες που βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο. 

Συνεργεία του Ερυθρού Σταυρού έχουν σπεύσει στο σημείο και διανέμουν είδη πρώτης ανάγκης.
«Προτεραιότητά μας πλέον, μόλις πάρουμε το πράσινο φως είναι να στείλουμε ομάδα επί τόπου για να εκτιμήσει τι δυνατότητές έχουμε για να οργανώσουμε επιχειρήσεις στις πληγείσες περιοχές και να παράσχουμε τη βοήθεια που θα μας ζητηθεί», λέει ο συντονιστής των συνεργείων του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού Ράφαελ Χάμουαρ. 

Η κινητοποίηση για την καταγραφή των αγνοουμένων γίνεται με όλα τα μέσα. Τα κοινωνικά δίκτυα κατακλύζονται με πληροφορίες για ολόκληρες οικογένειες που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής τα τελευταία 24ωρα.





gr.euronews.com






Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael