Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πέντε ονειρικές παραλίες στα Επτάνησα

Τα outsider που κερδίζουν τις εντυπώσεις


Σε ποιο άλλο σημείο της χώρας μπορεί να βρει κανείς συγκεντρωμένες τόσες εκπληκτικές παραλίες

Τα Επτάνησα φημίζονται για τις ακρογιαλιές με τα κρυστάλλινα νερά, το λευκό βότσαλο και την χρυσαφένια αμμουδιά τους, οι οποίες από την πρώτη κιόλας στιγμή καθιερώνονται στις αγαπημένες των επισκεπτών τους.
Ακολουθούν πέντε από αυτές, όχι και τόσο γνωστές προς το ευρύ κοινό, που σίγουρα θα κερδίσουν τις εντυπώσεις καθώς και μία θέση στην καρδιά σας.

Μήλος, Λευκάδα


Μία όχι και τόσο γνωστή παραλία της Λευκάδας, που σίγουρα θα συγκεντρώσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Το έντονο μπλε των νερών του Ιονίου σε συνδυασμό με τη χρυσαφένιο χρώμα της ακρογιαλιάς και των βράχων που την περιβάλλουν, δημιουργούν μια εικόνα πανέμορφου φυσικού κάλλους. Η παραλία προσεγγίζεται μόνο πεζή, ωστόσο αξίζει να μπει κανείς στον κόπο για να απολαύσει τις βουτιές του σε ένα περιβάλλον ανέγγιχτο ακόμα από τον τουρισμό.

Κουτσουπιά, Κεφαλονιά


Πρόκειται για μια ακρογιαλιά με βασικά χαρακτηριστικά της την λευκή άμμο, τα πάλλευκα βότσαλα, τα γαλαζοπράσινα βαθιά και πεντακάθαρα νερά και τα καταπράσινα δέντρα.
Η παραλία συναντάται στο ανατολικό τμήμα της Κεφαλονιάς, με κατεύθυνση από Σάμη προς Πόρο, και προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης. Στην περίπτωση που δεν διαθέτετε δικό σας σκάφος, μπορείτε να πάρετε μέρος σε κάποια από τις ημερήσιες εκδρομές για το γύρο του νησιού που αναχωρούν από την Σκάλα ή τον Πόρο και πραγματοποιούν στάση στην Κουτσουπιά.

Σπαραγαρίο, Κύθηρα


Παρόλο που βρίσκονται μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης, τα Κύθηρα είναι ένα από τα επτά νησιά που απαρτίζουν τα Επτάνησα. Το φανταστικό αυτό νησί φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες με τα σμαραγδένια νερά, οι περισσότερες από τις οποίες είναι ανοργάνωτες και με βοτσαλάκι. Ανάμεσα στις πιο ξεχωριστές το Σπαραγαρίο, κάτω ακριβώς από το επιβλητικό κάστρο της Χώρας.
Για να την προσεγγίσει κανείς πηγαίνει μέχρι ενός σημείου με το αυτοκίνητο και από εκεί θα χρειαστεί να κατέβει κάποια σκαλάκια. Ένας μικρός κόλπος με βότσαλο και κρυστάλλινα νερά, αποτελεί το ησυχαστήριο αρκετών μακριά από τις πολυσύχναστες ακρογιαλιές του νησιού. Καμία οργάνωση στην ακτή, γι αυτό φροντίστε να έχετε προμηθευτεί με τα απαραίτητα.

Paradise, Κέρκυρα


Το όνομά τα λέει όλα. Μαγική παραλία στο ΒΔ τμήμα της Κέρκυρας, που προσεγγίζεται μόνο από τη θάλασσα, γι’ αυτό είναι, ευτυχώς, από τις λιγότερο γνωστές. Πολλοί, ιδίως οι ντόπιοι την λένε «Χωμοί». Για να την προσεγγίσετε θα πάρετε τα καραβάκια που αναχωρούν από την Παλαιοκαστρίτσα ή την ακτή Λιαπάδων και σε λίγα λεπτά ένας επίγειος παράδεισος με γαλαζοπράσινα νερά και απόκοσμα βράχια θα βρίσκεται μπροστά σας.
Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, ξεχωρίζει για τα διαυγή, κρυστάλλινα νερά και τους απότομους, κατακόρυφους βράχους που αγκαλιάζουν τη βοτσαλωτή ακρογιαλιά. Στο βόρειο άκρο της ακρογιαλιάς θα συναντήσετε μια θαλάσσια σπηλιά, από τις πολλές που βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής της ευρύτερης περιοχής.

Βουτούμι, Αντίπαξοι


Το Βουτούμι, είναι μία από τις δύο παραλίες των μικροσκοπικών Αντίπαξων, η οποία συγκεντρώνει αρκετούς επισκέπτες τόσο των Παξών όσο και του Ιονίου γενικότερα, που την προσεγγίζουν με το ιστιοπλοϊκό ή το σκάφος τους. Η ψιλή, σιμιγδαλένια αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά της θα σας μεταφέρουν, σίγουρα, για λίγο σε μέρη εξωτικά.
Οι πανέμορφοι Αντίπαξοι –ένα από τα πιο ονειρικά μέρη του Ιονίου, και όχι μόνο– πρέπει να συμπεριληφθούν οπωσδήποτε στην ταξιδιωτική σας ατζέντα, καθώς αποτελούν ιδανική επιλογή για ολοήμερη εκδρομή από τους Παξούς και άκρως χαλαρές στιγμές στο παραδεισένιο περιβάλλον τους.


newsbeast.gr

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael