Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Άρχισε ο ευλογημένος Δεκαπενταύγουστος (φωτο)




Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας από την 1η Αυγούστου εισέρχεται στην περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, της πνευματικής προετοιμασίας για τις μεγάλες εορτές της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της κοιμήσεως της Θεοτόκου.  

Κατά την περίοδο αυτή υπάρχει η νηστεία, (ξηροφαγία και χωρίς λάδι, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, που τρώγεται το λάδι, και την εορτή της Μεταμορφώσεως, κατά την οποία τρώγεται και το ψάρι) και η προσευχή, (παρακλητικοί κανόνες στην Υπεραγία Θεοτόκο).


Κατά την ίδια ημέρα, 1η Αυγούστου, η Εκκλησία μας εορτάζει το γεγονός της Προόδου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, δηλαδή την έξοδο του Τιμίου Σταυρού από το παλάτι στην πρωτεύουσα, την Κωνσταντινούπολη, και τη μνήμη των Αγίων επτά Μακκαβαίων, της μητρός αυτών Σολομονής και του διδασκάλου τους Ελεαζάρου.


Έτσι στην ενορία του Αγίου Νικολάου το πρωί τελέστηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τους Ιερείς π. Βασίλειο και π. Νέστορα. Μετά την Δοξολογία, έκαναν την περιφορά του Τιμίου Σταυρού εντός του Ιερού Ναού, τον οποίο τοποθέτησαν στολισμένο, στο μέσον του ναού, μπροστά από την Ωραία πύλη. 


Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε ο καθιερωμένος αγιασμός για την πρωτομηνιά.

















Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael