Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Πλήθος κόσμου στο έθιμο των Καβαλάρηδων! - Έξι παρέες Καβαλάρηδων παρέλασαν με 197 άλογα! (φωτο-βίντεο)


Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου το μεσημέρι στις 13:30 πλήθος κόσμου περίμενε στην Πλατεία Χώρας της Σιάτιστας την επιστροφή των καβαλάρηδων από το Μικρόκαστρο, όπου πραγματοποιήθηκε η επιβλητική παρέλαση με τα καταστόλιστα άλογα τους, συνοδευόμενη η κάθε παρέα από τη δική της ορχήστρα χάλκινων, που δημιούργησαν μια ξέφρενη ατμόσφαιρα γλεντιού και παρέσυραν τους επισήμους και τον κόσμο στο χορό.

Την παράσταση στην σημερινή παρέλαση έκλεψε, το Γαϊδουράκι (198) αλλά οι Καβαλάρισσες της Σιάτιστας!!!

6 παρέες καβαλάρηδων, με 197 άλογα συμμετείχαν στην παρέλαση, πέρσι παρέλασαν 185 άλογα και ήταν 9 παρέες, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στο Siatista-Info από την Πολιτιστική Επιτροπή Σιάτιστας από την καταμέτρηση των αλόγων από τον λαογράφο της Σιάτιστας κ. Γεώργιο Μπόντα. (δείτε το βίντεο)

Επίδειξή και θέαμα από τους Καβαλάρηδες της πόλης μας... που έλαβε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που βρέθηκε σήμερα στη Σιάτιστα!
Το γλέντι θα συνεχιστεί έως αργά το βράδυ, με τις παρέες των καβαλάρηδων να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο.


Γ.Γ. για το Siatista-Info

Δείτε το βίντεο του Siatista-Info


Δείτε πολλές φωτογραφίες











Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael