Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Έξαρση της παραβατικότητας στο Βόιο μετά την «επιχειρησιακή» συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων...

Με απόφαση των «ιθυνόντων» της Ελληνικής Αστυνομίας προ καιρού, σε ένα με έδρα τη Σιάτιστα! Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνουν τα κρούσματα διαρρήξεων οικιών, κυρίως ιδιοκτητών που δεν διαμένουν μόνιμα, αλλά και εν γένει παραβατικών συμπεριφορών, από το μαζικό πέρασμα μεταναστών (παράνομων και νόμιμων) προς τα σύνορα της Αλβανίας και από ’κει προς τον «παράδεισο» της Ευρώπης!

Αψυχολόγητος, ανεπιτυχής και αναποτελεσματικός, ο σχεδιασμός κατάργησης αστυνομικών τμημάτων στο Βόιο και συγχώνευσής τους σε ένα αστυνομικό τμήμα, αυτό του Βοΐου με έδρα τη Σιάτιστα, προ καιρού, με απόφαση των τοπικών «ιθυνόντων» της Ελληνικής Αστυνομίας!

Τα περί αναδιάρθρωσης και ευελιξίας των αστυνομικών υπηρεσιών, όπως ισχυρίζονταν οι υψηλά ιστάμενοι της ΕΛΑΣ και οι οποίοι σχεδίασαν την συγχώνευση τμημάτων της Αστυνομίας, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, πέφτουν στο κενό, δεν πείθουν πια κανέναν, κυρίως κάτοικο του Βοΐου και κυρίως του Άνω!
Έντονα πλέον είναι τα συναισθήματα ανασφάλειας των εκεί κατοίκων, οι οποίοι ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα, καθώς τα περιστατικά κλοπών, διαρρήξεων, βίαιων συμπεριφορών (λαθρο) και μεταναστών, και γιατί όχι και ντόπιων παρανόμων και εν δυνάμει παρανόμων κάθε κατηγορίας, παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις και πριν πάρουν ανεξέλεγκτη τροπή, επιβάλλεται πλέον ο επανασχεδιασμός της αστυνόμευσης στο Βόιο και η επαναλειτουργία του αστυνομικού τμήματος Νεάπολης και του αστυνομικού σταθμού Τσοτυλίου, τουλάχιστον.

Είναι πολλά τα κρούσματα παραβατικότητας στο Βόιο και αυξάνονται μέρα με τη μέρα, καταγεγραμμένα και μη, ενθαρρύνοντας και αποθρασύνοντας ανθρώπους επιρρεπείς στην παρανομία, καθώς οι λιγοστοί αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Βοΐου, από τη Σιάτιστα… τι, πού και πώς να προλάβουν!! Ή θα προλάβουν οι αστυνομικοί των αστυνομικών υπηρεσιών από την Κοζάνη;!

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός, πως κυρία κάτοικος Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε για διακοπές το πατρικό της σπίτι στον Αλιάκμονα Νεάπολης και βρήκε σπασμένα παράθυρα και παντζούρια. Μπήκαν στο σπίτι οι διαρρήκτες, κοιμήθηκαν, έφαγαν, λέρωσαν, ανακάτεψαν τα πάντα, έκαναν και χρήση ισχυρών ψυχοφαρμάκων και τι άλλων άραγε ουσιών. Και το σπίτι αυτό σε κεντρικό δρόμο του χωριού, με αναμμένα τα φώτα και στη βεράντα! Άραγε ήταν και οπλισμένοι ή απλά θρασείς;!
Πολλαπλά βέβαια τέτοια συμβάντα σε χωριά του Βοΐου και ελλοχεύουν και άλλοι κίνδυνοι με τραγικότερες συνέπειες, και «κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν».  Και βέβαια η αστυνομία καταγράφει (και τι άλλο βέβαια να κάνει;) ό,τι δηλώνεται!

Το υπό ερήμωση  Βόιο κανείς δεν το βλέπει άραγε; Μήπως θέλουν να το αφανίσουν ή κάτι άλλο σχεδιάζουν;!

Τμήμα μετανάστευσης, λοιπόν, στο Βόιο με έδρα τη Νεάπολη, τοπικός αστυνόμος στο Τσοτύλι, αστυνομικό τμήμα Βοΐου με έδρα τη Σιάτιστα… σχεδίασαν οι των αναδιαρθρώσεων των αστυνομικών υπηρεσιών και «μικρο-εγκληματικότητα» στο Βόιο επισημαίνουν και έτσι «θα έχουμε λιγότερα έξοδα» διατείνονται!!
Η ασφάλεια όμως των πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα… δεν μετριέται με το χρήμα, κύριοι των αναδιαρθρώσεων… και ας όψεται ο νέος υπουργός δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη, ο οποίος άρχισε πολύ δυνατά και περιμένουν οι πολίτες από αυτόν να επαναδιαρθρώσει τις αναδιαρθρώσεις των άλλων…


Πηγη: efkozani.gr

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael