Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Προσωρινή αναστολή ασυνόδευτων ανηλίκων στη δομή του Πενταλόφου - Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης έρχεται για έλεγχο



Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos αναστέλλονται προσωρινά οι συνοδείες και εντάξεις ασυνόδευτων ανηλίκων κοριτσιών στη δομή φιλοξενίας του Πενταλόφου μετά και τις μαζικές αποχωρήσεις 22 κοριτσιών. Μπορεί τα κορίτσια να επέστρεψαν στη δομή την ίδια μέρα, αλλά υπάρχει από την πρώτη στιγμή μια τάση αποχώρησης από τη δομή .

Ο πρόεδρος και στελέχη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης έρχονται τις επόμενες μέρες στον Πεντάλοφο για να διαπιστώσουν επιτόπου τα προβλήματα δυσλειτουργίας της δομής. Βέβαια σύμφωνα με τον νέο υπεύθυνο της δομής η επίσκεψη αυτή ήταν προγραμματισμένη.

Καθόλου τυχαία και η αναστολή της άφιξης μιας ακόμα νεαρής από το Κονγκό, μετά από απόφαση του Ε.Κ.Κ.Α. Αξίζει να προβληματιστεί κανείς για τις τόσες αποχωρήσεις μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας της δομής ή αυτό είναι σύνηθες;. 

Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται σε δομές 1.300 ασυνόδευτα παιδιά και από τις 35 αφίξεις στον Πεντάλοφο, έμειναν μόνο 22 κορίτσια και αυτά ήταν έτοιμα να φύγουν. Αυτές πιθανόν τις αιτίες οφείλουν να αναζητήσουν οι υπεύθυνοι, οι οποίες φυσικά δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον ορεινό και απομονωμένο Πεντάλοφο, αλλά και με τις προσδοκίες των νεαρών εφήβων κοριτσιών…


Ιωάννα Παπαδημητρίου - prlogos.gr


(φωτογραφία αρχείου)





Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael