Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εκλογές 2019: Χρήσιμες οδηγίες για τη δεύτερη Κυριακή


Πως ψηφίζω την δεύτερη Κυριακή στις επαναληπτικές εκλογές; Τι θα συμβεί αν βάλουμε σταυρό;

Χρήσιμες οδηγίες για τη δεύτερη Κυριακή | tanea.gr
Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες των επαναληπτικές εκλογών της Κυριακής.

Στο δήμο Βοΐου ψηφίζουμε στον β' γύρο, δεν βάζουμε σταυρό, ψηφίζουμε ΜΟΝΟ συνδυασμό!


Εφορευτικές επιτροπές και αντιπρόσωποι

Οι επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής για Δήμους και Περιφέρειες θα γίνουν στα ίδια εκλογικά τμήματα που έγιναν και στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Πώς ψηφίζουμε

Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο για την εκλογή περιφερειάρχη και δημάρχου και ως εκ τούτου, δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης σε υποψήφιους συμβούλους. Ωστόσο τα ψηφοδέλτια με σταυρούς προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα. Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο μεταξύ των υποψηφίων περιφερειαρχών ή των υποψηφίων δημάρχων των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους την περασμένη Κυριακή.

Οι συνδυασµοί που θα συμμετάσχουν στην επαναληπτική ψηφοφορία οφείλουν, µέσω του οικείου αντιπεριφερειάρχη, να παραδώσουν έγκαιρα τον απαραίτητο αριθµό ψηφοδελτίων στον οικείο δήµαρχο.

Όµοιο εκλογικό υλικό µε αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη ψηφοφορία, θα χρησιμοποιηθεί και στην επαναληπτική, µε εξαίρεση το βιβλίο διαλογής ψήφων προτίμησης υπέρ των υποψηφίων των συνδυασμών, το οποίο δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί.tanea.grhttps://www.siatista-info.com/2019/06/2019.htmlTop Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael