Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Με λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Χριστοφόρου στη Σιάτιστα (φωτο-βίντεο-ηχητικό)


Με θρησκευτική ευλάβεια εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου του θαυματουργού, προστάτου όλων των οδηγών, στο ομώνυμο εξωκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου, στη Σιάτιστα.

Την Τρίτη το απόγευμα 8 Μαΐου 2019, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, από τους ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα.(δείτε εδώ)

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής, Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, εψάλη η ακολουθία του όρθρου και τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου πλαισιωμένο από τους Ιερείς π. Βασίλειο,  π. Νέστορα με την παρουσία πολλών πιστών.
Κατά την ομιλία του, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος μίλησε για τον άγιο Χριστόφορο, τον Χριστό και τα θαύματα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου στους διαδρόμους του άλσους και γύρω από τον Ιερό Ναό. Στη συνέχεια τελέστηκε η Αρτοκλασία των οδηγών της ενορίας στο προαύλιο του Ιερού Ναού. Μετά τη διανομή του αντιδώρου και της αρτοκλασίας, η Εκκλησιαστική Επιτροπή προσέφερε στο κόσμο λουκούμια και μπισκότα.
Όλοι όσοι ανέβηκαν στο εξωκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου απόλαυσαν την ανοιξιάτικη φύση και χάρηκαν την ευπρεπισμένη περιοχή του άλσους με τα όμορφα μονοπάτια του.


Δείτε το βίντεο του Siatista-Info 



Δείτε φωτογραφίες





https://siatista-info.blogspot.com/2019/04/blog-post_22.html


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael