Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Αθήνα: Η εκδήλωση βράβευσης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας του 9ου Διεθνούς Μαθ. Διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους (φωτο-βίντεο)


Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 10 Μαΐου 2019 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η εκδήλωση βράβευσης του 9ου Διεθνούς Mαθητικού Διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους. Θυμίζουμε ότι το σχολείο μας διακρίθηκε με την ταινία «Σιάτιστα: Ένας γάμος από παλιά» της ΣΤ΄ τάξης με το 2ο βραβείο στην κατηγορία «Τεκμηρίωση».
Ανάμεσα στην κατάμεστη αίθουσα θεάτρου του Ιδρύματος Κακογιάννη βρέθηκαν η υποδιευθύντριά μας κα. Χατζηζήση Αναστασία, ο δάσκαλος της ΣΤ΄τάξης κ. Δούβλος Μιχαήλ, η δασκάλα της Β΄ τάξης κα. Τσιώνη Αλεξάνδρα καθώς και γονείς με μαθητές και μαθήτριες της τάξης, κα. Γκουτζιαμάνη Σοφία, κα. Νεράντζη Τατιάνα και κ. Παπάς Αναστάσιος.
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου Κωνσταντίνος ο οποίος στην ομιλία του έδωσε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που διακρίθηκαν καθώς και στους εκπαιδευτικούς που καινοτομούν υλοποιώντας καινοτόμες ιδέες και έθεσαν τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο διαγωνισμό αποδεικνύοντας ότι ακόμη και στα χρόνια της κρίσης το σχολείο κρατιέται ακόμη ζωντανό.
Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Βίτσας Δημήτριος ο οποίος συνεχάρη και ο ίδιος μαθητές και εκπαιδευτικούς που επιμένουν με την πρωτοτυπία τους χρησιμοποιώντας τα νέα οπτικοακουστικά μέσα.

Μετά τις ομιλίες και των υπόλοιπων επισήμων , η εκδήλωση ξεκίνησε με μια ταινία μικρού μήκους των διοργανωτών κατά την οποία μαθητές Δημοτικού έστησαν ένα ολόκληρο σχέδιο να πείσουν τον δάσκαλό τους για δημιουργία ταινίας.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε η παράδοση των βραβείων στα διακριθέντα σχολεία. Ήταν όμορφο γιατί παρακολουθήσαμε και εργασίες άλλων σχολείων της Ελλάδας ( Ρόδο, Αθήνα, Λήμνο, Πάτρα, Ξάνθη, Σέρρες, Λάρισα, Τρίκαλα κτλ.) καθώς και από σχολεία της Κύπρου (Λευκωσία, Πάφος).

Ήρθε η σειρά μας, η παρουσιάστρια της εκδήλωσης παρουσιάζει στο κοινό το σχολείο μας, το 1ο Δημοτικό σχολείο Σιάτιστας, με την ταινία «Ένας γάμος από παλιά…» όπου χαρακτηριστικά όπως είπε «συμμετείχε το σχολείο και όλη η πόλη». Το βραβείο παρέλαβαν τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας Λ.Κ,  Π.Κ. και  Ρ.Δ  από τον Πρόεδρο του Χαμόγελου του παιδιού κ. Γιαννόπουλο Κωνσταντίνο. 

https://siatista-info.blogspot.com/2019/04/blog-post_22.html

Εκπροσώπησαν επάξια τους συμμαθητές τους κι έζησαν από κοντά τη σημαντική αυτή διάκριση της τάξης τους, βάζοντας στο τσεπάκι τους κάτι ακόμη σημαντικό. Στη συνέχεια ο δάσκαλος των παιδιών κ. Μιχάλης Δούβλος παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στη συμμετοχή και τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να διαφημίσει τη Σιάτιστα για τα αρχοντικά και τα κρασιά της μιας και πρωταρχικός στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν η προβολή του πλούτου της πόλης μας. Τέλος, προσπάθησε να δώσει μια χιουμοριστική νότα στην  εκδήλωση όπου χαριτολογώντας ανέφερε ότι «Δεν μπορέσαμε να φέρουμε τη νύφη και τον γαμπρό, ήρθαν όμως οι φίλοι τους».
Ήταν μια όμορφη εκδήλωση από την οποία σίγουρα κρατάμε το βραβείο το οποίο θα πάρει τη θέση του στο Γραφείο δασκάλων του σχολείου μας αλλά το πιο σημαντικό, κρατάμε τη διαδικασία της δημιουργίας της ταινίας, αυτές τις στιγμές χαράς των παιδιών κατά την πραγματοποίηση του έργου. Ενός έργου που απαίτησε πολύ κόπο και με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων στοχεύουμε πάντα σε ένα σχολείο που συνδυάζει την νέα εποχή με την παλαιά.

Ο κάθε μαθητής της ΣΤ΄ τάξης θα παραλάβει εντός των ημερών το δικό του βραβείο από την οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού.

Θυμίζουμε ότι τον συγκεκριμένο διαγωνισμό συνδιοργανώνουν εδώ και 9 χρόνια η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης  Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η ΕΡΤ και το Σπίτι της Κύπρου – Μορφωτικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Και πάλι, θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας. Έκαναν περήφανο το σχολείο μας και τη Σιάτιστα ολόκληρη. Ανεξάρτητα από την πορεία της ζωής τους, ας κρατάνε κάπου βαθιά στην καρδιά τους τη γενέθλια πόλη τους, τη Σιάτιστα!
Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael