Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σπιτικός γύρος χοιρινός

Σπιτικός γύρος χοιρινός στο φούρνο, με όλα τα μυστικά του! Ζουμερός και πεντανόστιμος, με τραγανή πέτσα. 

Απολαύστε τον σε σουβλάκι τυλιχτό με τζατζίκι, ψητές ντομάτες και σπιτικές πίτες

Υλικά Συνταγής
    2½ κιλά χοιρινό (πανσέτα και σπάλα)
    2 κρεµμύδια τριµµένα
    1 µήλο πράσσινο τριµµένο
    4 ντοµάτες τριµµένες
    500 γραµ. γιαούρτι
    1 κ.σ κοφτή ρίγανη
    αλάτι
    φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση
Για να γίνει τέλειος ο σπιτικός γύρος χοιρινός στο φούρνο, ζητάμε από τον κρεοπώλη να κόψει το κρέας σε κοµµάτια για γύρο. Δηλαδή σε λεπτές φέτες.

Βάζουμε σε ένα γυάλινο σκεύος όλα τα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε σκεπασμένα µία νύχτα, να μαριναριστεί το κρέας καλά. Όσο πιο πολύ το μαρινάρετε, τόσο πιο νόστιμος θα γίνει ο γύρος στο τέλος.

Για να στήσουμε το γύρο, χρειαζόμαστε κοτοπουλιέρα (από το φούρνο της κουζίνας) ή αυτοσχέδια πατέντα. Αλλιώς, μπορούμε να τον περάσουμε σε τρία πλακέ σουβλιά για κεµπάπ.

Αφού περάσουμε το κρέας στη σούβλα, ξαπλώνουμε το γύρο πάνω σε μεγάλη λαδόκολλα. Τυλίγουμε γύρω γύρω σε πακέτο. Μετά τον τυλίγουμε µε αλουμινόχαρτο και τον ακουµπάµε πλαγιαστά πάνω σε ένα ταψάκι γεμάτο νερό.

Ακουμπάμε δηλαδή το πακέτο στο ταψί, ώστε το τελείωμα του γύρου να πλαγιάσει πάνω στο χείλος του ταψιού για να μην ακουμπάει στα υγρά του ταψιού.

Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς C για 1 ώρα και 15΄. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα από την ποσότητα κρέατος που έχουμε βάλει στο γύρο.

Αφαιρούµε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το γύρο να ξεροψηθεί χωρίς να ακουμπάει στα υγρά του ταψιού. Στην ανάγκη αλλάζουμε ταψί ή ακόμα καλύτερα τον βάζουμε πάνω σε σχάρα που ακουμπάει σε ταψί. Έτσι, ξεροψήνουμε εξωτερικά το γύρο για ακόμα 10′ περίπου και είναι έτοιμος όταν εμφανιστούν φυσαλίδες ψησίματος στην επιφάνειά του.

Αν θέλουμε, κόβουμε τα ψημένα κοµµάτια και τα αφήνουμε να ροδίσουν ξανά. Φτιάχνουμε σουβλάκια τυλιχτά με το σπιτικό γύρο, συνοδεύουμε με τζατζίκι, ψητές ντομάτες και τις σπιτικές πίτες για σουβλάκι που σας έχω εδώ.

Ποιος αντιστέκεται στον σπιτικό ζουμερό γύρο; Έχετε αναρωτηθεί γιατί το σουβλάκι με γύρο που αγοράζετε απ’ έξω είναι τόσο ζουμερό και νόστιμο που το θέλετε ξανά και ξανά;  Πιστέψτε με, κανείς δεν αντιστέκεται στο ζουμερό σπιτικό γύρο, γι αυτό φτιάξτε τον μόνοι σας στο σπίτι εύκολα με αυτή τη συνταγή. Απολαύστε τον με τους αγαπημένους σας και εισπράξετε συγχαρητήρια.
7  TOP μυστικά για σπιτικό γύρο στο φούρνο

Ο νόστιμος σπιτικός χοιρινός γύρος έχει τα μυστικά του
    Το κρέας πρέπει να είναι τρυφερό και είναι απαραίτητο να έχει λίγο λίπος ώστε με το ψήσιμο να λιώνει και να λαρδώνει το κρέας. Με τον τρόπο αυτό, το κρέας θα βγει ζουμερό και τρυφερό. Αν βάλετε κρέας χωρίς καθόλου λίπος, τότε ο σπιτικός γύρος θα βγει στεγνός και ξερός.
    Τι κρέας να βάλετε στο σπιτικό γύρο; Συνήθως χρησιμοποιούμε λαιμό χοιρινό που είναι πλούσιος σε ενδομυϊκό λίπος. Επίσης χρησιμοποιούμε σπάλα ή πανσέτα. Για εμένα, το καλύτερο αποτέλεσμα για σπιτικό γύρο δίνει η μίξη λαιμού σπάλας και πανσέτας. Έτσι βγαίνει πολύ ζουμερός ο γύρος.
    Μαρινάρισμα το μεγάλο όπλο. Μαρινάρετε το γύρο σας αν γίνεται κι από την προηγούμενη ημέρα. Τα υλικά της μαριναδας για σπιτικό γύρο που σας δίνω, το κάθε ένα παίζει μεγάλο ρόλο στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Ντομάτα, γιαούρτι και πράσινο μήλο, με την οξύτητα τους εξουδετερώνουν τη λιπαρότητα του γύρου. Ο γύρος θα τραβήξει τα αρώματα και τις γεύσεις της μαρινάδας και θα γίνει ζουμερός, τρυφερός και 10 φορές πιο νόστιμος από το σκέτο κρέας.
    Το σωστό ψήσιμο δίνει στον γύρο νοστιμιά. Ο γύρος πρέπει να ψηθεί αρκετή ώρα ώστε να φτάσει η θερμοκρασία μέσα στην καρδιά του. Ταυτόχρονα, πρέπει να κρατηθεί ζουμερός και εξωτερικά να γίνει τραγανός. Άρα δώστε πολύ προσοχή στο ψήσιμο.
    Ο γύρος δεν πρέπει να ακουμπάει μέσα σε ταψί γιατί τα υγρά του θα λιμνάζουν και θα γίνει σαν βραστός. Εάν τον βάλετε στην κλασική όρθια σούβλα για κοτόπουλο, μπορεί να σταθεί και όρθιος στο ταψί γιατί έχει βάση η σούβλα και στέκεται.
    Ιδανικά, χρειάζεστε μια κλασική σούβλα για κοτόπουλο όρθια. Συνήθως είναι εξάρτημα που το βρίσκετε μαζί με τον φούρνο σας και έχει βάση για να στέκεται ο γύρος όρθιος. Όμως αυτοσχέδια κατασκευή μπορείτε να κάνετε με 3-4 πλακέ σούβλες για κεμπάμπ. Δουλεύει μια χαρά και το αποτέλεσμα είναι τέλειο.
    Γύρος στη λαδόκολλα ναι. Εναλλακτικά, μπορείτε να τυλίξετε το γύρο στη λαδόκολλα αφήνοντας ανοιχτή την πάνω πλευρά του. Στερεώστε τη λαδόκολλα με λίγο αλουμινόχαρτο ή σπάγκο ψησίματος. Να τον ψήσετε τυλιγμένο και στο τέλος να ανοίξετε τα χαρτιά ψησίματος και να τελειώσετε το ψήσιμό του πάνω σε σχάρα που ακουμπάει σε ένα ταψί. Με τον τρόπο αυτό και γυρνώντας το γύρο ώστε να ψηθεί εξωτερικά, η πέτσα του θα γίνει τραγανή και ξεροψημένη.








argiro.gr





https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael