Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τρ. Πειραιώς: Αποζημίωση-μαμούθ για να «διώξει» 1.000 υπαλλήλους της


Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου τρέχει από σήμερα έως τις 20 Φεβρουαρίου η Τράπεζα Πειραιώς, επιδιώκοντας να αποχωρήσουν τουλάχιστον 1.000 εργαζόμενοι από την τράπεζα ή τις εν Ελλάδι θυγατρικές, ώστε να μειωθούν περαιτέρω τα κόστη της

Το πρόγραμμα προσφέρει αποζημίωση έως 61 μισθούς, η οποία κλιμακώνονται με κριτήρια την ηλικία των εργαζομένων, τον χρόνο προϋπηρεσίας και τον τόπο εργασίας. Επιπρόσθετα, υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ όσων εργαζόμενων προέρχονται από ΑΤΕ, Συνεταιριστική Πελοποννήσου και Πανελλήνια και τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι η τουλάχιστον 3ετής απασχόληση, ενώ το μάξιμουμ ποσό που δίνεται είναι 180.000 ευρώ.
Για την πρώτη κατηγορία (πρώην ΑΤΕ, Πελοποννήσου, Πανελλήνια), τα κριτήρια είναι μόνο ηλικιακά και προβλέπουν:

Για τους υπόλοιπους εργαζομένους η προσφερόμενη αποζημίωση προκύπτει από συνδυασμό χρόνου προϋπηρεσίας και ηλικίας. Ειδικότερα προβλέπεται:

Έξτρα αποζημίωση έως 12 μισθούς για εργαζόμενους επαρχίας

Το πρόγραμμα προβλέπει γαλαντόμο προσαύξηση αποζημίωσης για όσους απασχολούνται στην περιφέρεια (δηλαδή εκτός καταστημάτων και μονάδων διοίκησης σε Αθήνα και Θες/νίκη) και φθάνει έως τους 12 μισθούς.
Ειδικότερα για όσους είναι άνω των 57 ετών και εργάζονται στην επαρχία, η προσαύξηση της αποζημίωσης φθάνει στους 12 μισθούς. Για όσους είναι μεταξύ 50 με 56, πέφτει στους 11 μισθούς και για την κατηγορία 46 με 49 έτη, διαμορφώνεται στους 10. Για όσους είναι μεταξύ 40 με 45 ετών, η προσαύξηση πέφτει στους 9 μισθούς, για την κατηγορία 36 με 39 διαμορφώνεται στους 8 μισθούς, ενώ για όσους είναι μεταξύ 30 με 35, πέφτει στους 6 μισθούς.
Τέλος, οι υπάλληλοι ως 29 ετών παίρνουν προσαύξηση 6 μισθούς.

Μακροχρόνια άδεια 5 ετών με το 50% της αποζημίωσης 

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα στον εργαζόμενο να επιλέξει να συμμετέχει σε μακροχρόνια άδεια πέντε ετών μετ’ αποδοχών, λαμβάνοντας και εφάπαξ ποσό στην αρχή της άδειας.
Κατά το χρονικό διάστημα της άδειας, ο εργαζόμενος απαλλάσσεται πλήρως από την υποχρέωση παρουσίας και παροχής εργασίας στην τράπεζα ή θυγατρική εταιρία και δικαιούται να απασχοληθεί σε άλλη εργασία.
Κατά τη συμπλήρωση της άδειας, η εργασιακή σύμβαση λύεται αυτοδίκαια.
Ο εργαζόμενος θα λάβει συνολικά τα ακόλουθα:
- Ποσό το οποίο ισούται με το 50% του ποσού που θα λάμβανε στην περίπτωση της άμεσης αποχώρησης.
- Στο παραπάνω ποσό θα προστίθεται ο αναλογών φόρος και το νέο σύνολο που θα προκύπτει, θα αφορά το εφάπαξ μικτό ποσό του προγράμματος, που θα καταβάλλεται με την έναρξη της άδειας. Από το νέο ποσό θα υπολογίζεται ο αναλογών φόρος που θα βαρύνει τον εργαζόμενο και το καθαρό ποσό.
- Κατά τα τρία πρώτα χρόνια θα καταβάλλεται το 50% των μηνιαίων μικτών αποδοχών των εργαζομένων, ενώ κατά τα δύο τελευταία χρόνια το 30% των μηνιαίων μικτών αποδοχών, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί τον 09/2017.
- Το εφάπαξ ποσό στην αρχή της άδειας δεν μπορεί να ξεπερνά το μικτό ποσό των 90.000 ευρώ.
Τέλος, προσφέρεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για πέντε χρόνια σε όσους δεχθούν τα παραπάνω κίνητρα και αποχωρήσουν από την τράπεζα.economy365.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael