Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Προσλήψεις ΑΣΕΠ -Καθαριότητα -Συμβασιούχοι: Μέχρι πότε μετράει η προϋπηρεσία στα μόρια
Όπως ήδη σας έχει ενημερώσει η aftodioikisi.gr, έχει ήδη ξεκινήσεη η αντίστροφη μέτρηση για το διαγωνισμό που αφορά τις 8.845 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει ήδη να ετοιμάζουν τον φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ανάμεσα σε όσους διεκδικήσουν τις θέσεις είναι και χιλιάδες συμβασιούχοι οι οποίοι αναμένεται να έχουν «προβάδισμα» στα μόρια, έναντι κάποιων άλλων υποψηφίων, μέσω της πρόβλεψης που αφορά την προϋπηρεσία σε ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες καθαριότητας.
Υπενθυμίζεται ότι η «ρύθμιση Σκουρλέτη» προβλέπει 17 μόρια για κάθε μήνα εμπειρίας έως 24 μήνες το πολύ. Δηλαδή ένας υποψήφιος που έχει εργαστεί στην καθαριότητα των δήμων, όπως ένας συμβασιούχος εργάτης ή οδηγός απορριμματοφόρου, θα μπορεί να έχει «πριμ» έως (17×24) 408 μόρια.

Ωστόσο, αυτό που δεν είναι γνωστό στον πολύ κόσμο και σπεύδει να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους η aftodioikisi.gr, έπειτα από σχετικές ερωτήσεις e-αναγνωστών της, είναι ότι η προϋπηρεσία μετρά για εργασία μέχρι και τον Ιούνιο του 2017 – δηλαδή, όσο παρέμειναν στη θέση τους πριν τη ρύθμιση Σκουρλέτη.

Από τον Ιούλιο και μετά, η παραμονή τους στην εργασία επετεύχθη με επίκληση εξαιρετικών λόγων δημόσιας υγείας, εν είδει μεταβατικών διατάξεων του νόμου που δρομολόγησε τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Δεν πρόκειται για παράταση συμβάσεων και έτσι δεν μετρά η προϋπηρεσία από εκείνο το διάστημα και μετά (έως τις 31 Μαρτίου 2018, οπότε και ολοκληρώνεται η παραμονή των «παρατασιούχων» στην εργασία με βάση την ίδια ρύθμιση).aftodioikisi.grTop Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael