Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο πιλότοι του Phantom που συνετρίβη στην Τανάγρα
Νεκροί είναι οι δύο πιλότοι του Phantom που συνετρίβη στην Τανάγρα. Οι πιλότοι ανήκουν στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα. Οι δύο αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας δεν πρόλαβαν να ενεργοποιήσουν τα συστήματα εκτίναξης .
Όλα έγιναν περίπου στις 3 το μεσημέρι, στη διάρκεια του αεροπορικού σόου Athens Flying Week στην Τανάγρα καθώς συνετρίβη το διθέσιο αεροσκάφος τύπου Phantom (F-4).
Οι Αρχές δεν είχαν καμία μαρτυρία ότι ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός εκτόξευσης του αεροσκάφους. Ως τώρα δεν υπάρχει εικόνα από το συνεργείο που έχει σπεύσει για την έρευνα. Στο σημείο της συντριβής, όπου ξέσπασε αμέσως φωτιά, επιχείρησαν άμεσα δύο ασθενοφόρα και δύο μηχανές του ΕΚΑΒ.
Δείτε βίντεο από την επίδειξη και την στιγμή της πτώσης του αεροσκάφους Phantom:A HAF F-4 Phantom II just crashed at the Athens Fling Week airshow. We can only hope for the best, but I saw no parachutes. He hit the ground coming out of a turn. pic.twitter.com/JtW4YdPJ5x
— Sova🇧🇬 (@sovva1_1) September 5, 2026Περισσότερα protothema.gr
Συνετρίβη Phantom στην Τανάγρα, έκανε επίδειξη στο Athens Flying Week -Νεκροί οι δύο πιλότοι (βίντεο)
Σεπτεμβρίου 05, 2026





















