Δελτίο Τύπου
Με ιδιαίτερη κατάνυξη και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 6 Αυγούστου 2026, η Ιερά Πανήγυρις της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου.
Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συγχοροστάτησαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης.
Συλλειτούργησαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του ΣωτήροςΔρυοβούνου πατήρ Στέφανος και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Βαρθολομαίος, προσδίδοντας ξεχωριστή λαμπρότητα στη μεγάλη αυτή θρησκευτική επέτειο.
Από νωρίς το πρωί, οι πιστοί συνέρρευσαν στο ιστορικό μοναστήρι για να παρακολουθήσουν την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσουν, μέσα σε κλίμα βαθιάς πνευματικότητας και θρησκευτικής ευλάβειας. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς ευλόγησαν, σύμφωνα με το εκκλησιαστικό τυπικό, τα πρώτα σταφύλια της χρονιάς, έθιμο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη συγκεκριμένη μεγάλη ημέρα της Ορθοδοξίας.Η Ιερά Μονή Δρυοβούνου αποτελεί διαχρονικά ένα από τα σημαντικότερα πνευματικά καταφύγια της περιοχής του Βοΐου, προσελκύοντας κάθε χρόνο τέτοια ημέρα προσκυνητές από ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία που σπεύδουν να λάβουν τη χάρη του Μεταμορφωθέντος Χριστού.



























