Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Γαύρος αχνιστός, με δεντρολίβανο

https://i.imgur.com/VSPx6Hw.jpeg

Γαύρος, λάδι, λεμόνι, δεντρολίβανο, σκόρδο κι ένα τηγάνι: αυτά μόνο θέλει αυτός ο θαυμάσιος μεζές. Άντε κι ένα ουζάκι. Όσο για τις ραχοκοκαλιές του ψαριού, μπορούμε να τις τηγανίσουμε.

Αλευρώνουμε σε ένα μπολ τις ραχοκοκαλιές από τους φιλεταρισμένους γαύρους (οι ραχοκοκαλιές να είναι όσο πιο καλά καθαρισμένες γίνεται από τα ψαχνά) και τις ρίχνουμε σε τηγάνι με άφθονο καυτό ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να σταματήσει το λάδι να κάνει φυσαλίδες, που σημαίνει ότι θα έχει εξατμιστεί η υγρασία από τις ραχοκοκαλιές, θα έχουν αφυδατωθεί, θα έχουν ροδίσει και θα είναι τραγανές. Τις βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα, τις αλατίζουμε καλά και, αν θέλουμε, τις πασπαλίζουμε με πάπρικα.

15' προετοιμασία
18' μαγείρεμα

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για τον γαύρο αχνιστό, ανακατεύουμε σε ένα τηγάνι τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
  2. Βάζουμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και τακτοποιούμε εκεί τα φιλέτα γαύρου, το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και το σκόρδο.
  3. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 1⁄2-2 λεπτά.

 https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/08/gayros_achnistos_gastronomos-610x762.jpg

Top Post Ad

 

Below Post Ad